Kategorier

Brödrevolutionen : varför forntidens bröd är framtidens bröd

Brödrevolutionen förklarar varför många av oss mår dåligt av att äta modernt bröd - och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder för att må bättre.
EAN: 9789163616860
Lagerstatus: Ej i lager
180 kr
Bröd har varit en naturlig del av människans kost i 10 000 år, men det senaste århundradet verkar vi ha tappat greppet om hur man bakar det på ett hälsosamt sätt. Idag köper vi färdigskivade limpor som gör oss både överviktiga och undernärda på samma gång.

Så hur hamnade vi här? Brödrevolutionen förklarar varför många av oss mår dåligt av att äta modernt bröd och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder för att må bättre. Vi får lära oss vilka spannmål vi ska använda, hur mjölet ska malas och hur degen ska jäsas. Dessutom delar några av Sveriges främsta kvarnar och hantverksbagerier med sig av sina favoritrecept.

Erica Landin-Löfving är matjournalist och hållbarhetskonsult med magisterexamen inom medicinsk biologi. Hon har utbildat sig på Måltidsakademin i Grythyttan och är en entusiastisk hemmabagare med en förkärlek för vetesorten enkorn.
Specifikationer
Författare Erica Landin-Löfving
Artikelkod 88591
Mediatyp Inbunden
Sidantal 191
Vikt 750 g
Förlag Pagina förlags AB
Mått 190 x 245 x 20 mm
Språk Svenska
Fotograf Henrik Kindgren
Formgivare Anna Ågren
Utgiven 2018-10-31
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!