Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

Lyxlagat sött & gott

Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Daniel är för övrigt allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å e
I lager
75 kr 38 kr

Låt bönor förändra ditt liv : kokboken

Utsedd till en av världens fyra bästa specialkokböcker i prestigefyllda Gourmand Awards 2019!

I den här vackra kokboken får du lära dig hur du bygger en god tarmflora med hjälp av recept som innehåller resistent stärkelse/prebiotika vilket är själva grunden för en god hälsa och vikt.

I lager
149 kr 28 kr

Läkande dundermat : en kokbok med livskraft

Maten i kokboken är vanlig naturlig vardagsmat för alla. Den är extra näringstät och stärker ditt immunförsvar. Mat som boostar ögat, smaklökar, tarmflora och stödjer alla celler i din kropp. Extra bra för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergi och autoimmun sjukdom. Recepten och informationen i kokboken är enligt paleo-, lågkolhydratskost och autoimmuna protokollet (AIP).
I lager
190 kr

Lättlagade helgmenyer : festliga middagar utan krångel

Det har aldrig varit enklare att bjuda på middag! Här hittar du 16 lättlagade menyer med läckra för- och huvudrätter, snacks att servera innan maten och desserter att runda av kvällen med. Mattias Larsson, känd som Fredagskocken, lär dig dessutom att preppa middagen som en kock och visar vad du kan göra ett dygn i förväg, innan gästerna kommer och strax före servering.

I boken hitt

I lager
180 kr

Lättlagat med det lilla extra

Min kokbok är skriven för att visa att alla kan få till det där lilla extra vid matlagning och det krävs inte avancerade tekniker eller exklusiva råvaror för att laga mina rätter. Allt som behövs hittar du lätt i din matbutik.
I lager
140 kr

Made by Marys gröna frukost : 40 ljuvligt goda recept

Made by Mary är en av Sveriges populäraste matbloggare. Hennes läckra vegetariska och veganska recept har fått matälskare på fall världen över. I denna kokbok har hon tagit fram nytänkande gröna frukostar både för stressiga vardagsmorgnar och lata helgbruncher.
I lager
55 kr 28 kr

Magic Vegan - Julbord

Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept. Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.
I lager
240 kr

Magnifika frukostar : För kemister och andra livsnjutare

Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
I lager
249 kr 28 kr

Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter

Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,

Ej i lager
190 kr

Mat, sex & kärlek : en annorlunda kokbok för en lyckad dejt

Det här är ingen vanlig kokbok. Den är för dig som är trött på att vara singel. Och för dig som redan har hittat din drömpartner men vill krydda till relationen. I den här dejtingbibeln får du massor med tips på lättlagade bjudrätter, fullproppade med afrodisiaka som sätter fart på kärleksglöden. Romantiska middagar har aldrig varit hetare, eller roligare!
I lager
350 kr

Matcha moments : små gröna stunder för kopp, fat och själ

Få av oss får chansen att sitta igenom en traditionell teceremoni eller kaisekimåltid, men en latte med smak av matcha hittar du snart vart som helst. Den här boken hjälper dig att fånga matchastunden fullt ut. Vi ger en grundkurs i historia, traditioner och handlag. Du får recept på veganska smårätter som leder fram till finalen, matchadrycker och -desserter som enligt Renée gör teet rättvisa.
I lager
280 kr

Matchmeny : en resa genom fotbollseuropa

Spänningen ökar, musiken dunkar taktfast i högtalarna, publiken står upp och sjunger, applåderna och ljudnivån höjs till max. TV-kamerorna zoomar in när ni koncentrerade och sammanbitna gemensamt tågar – in i köket med fulla matkassar i händerna. Ni är idag stjärnorna i matlaget som ska tillaga menyn inför kvällens stora fotbollsdrabbning på TV!
I lager
160 kr 18 kr

Mera vego : mat för hela familjen

I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetariskt? Här får du inspiration, oavsett om du har som mål att din familj ska skippa kött då och då, eller om du redan lagar vegetariskt men har tröttnat på dina gamla recept.
Ej i lager
190 kr

Min farmor var vegan

Min farmor var vegan är en genreöverskridande guldgruva och rik inspirationskälla för alla som intresserar sig för mat och hållbarhet.
I lager
400 kr

Minnenas Mat

I 1,6 & 2,6 miljonerklubbens receptsamling, Minnenas Mat, bjuder 18 välkända artister på sina personliga minnesvärda favoriter. Totalt är det 13 recept med härliga spännande matminnen. Alla artister och fotografer stödjer alzheimerforskning. Några av de artister som har delat med sig av minnesvärda recept är Lena Olin, Stefan Sauk, Gladys del Pilar, Ola Rapace, Anne-Lie Ryde m fl.
I lager
250 kr

Minska matsvinnet: 44 enkla tips, recept och vardagstricks

Matsvinn kallas den mat som slängs trots att den hade gått utmärkt att äta. Varje år kastas hela 95 kg mat per person i de svenska hemmen. Det blir en stor påfrestning på miljön och innebär dessutom mindre pengar i plånboken i onödan. Att minska matsvinnet är därför en konkret, och ofta väldigt enkel, sak som alla kan göra för att spara på våra gemensamma resurser.
I lager
75 kr

Mitt lilla svenska kök : Över 100 recpet inspirerade av svenska årstider oc

Följ med världsstjärnan Rachel Khoo på en vacker matresa genom Sverige där hon genom 100 recept tolkar vår svenska matlagning utifrån sitt sätt att se på mat. Rachel Khoo följde kärleken till Sverige och blev också förälskad i landet och maten. Hennes tidigare böcker har sålts världen över och hon gjort egna TV-serier på BBC.
Ej i lager
180 kr

Mitt livs buffé

En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina ”Keyyo” Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe. Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla

I lager
180 kr

Morberg Bakfickan

"Enkel, okonstlad, genuin. Sådan är maten på de matställen jag gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet, puben – och köket hemma på Tullgarn.

I min nya bok bjuder jag på ett femtiotal traditionella och otraditionella rätter inspirerade av den goda mat som serveras i generösa portioner på bakfickor med kvalitet. Joppes räksallad, steak minute med pommes frites, steambuns med

I lager
180 kr

Mälaren runt - möten, mat, människor

En röd bil, en nyfiken skribent och en fotograf som aldrig tröttnar på att försöka få till den ultimata bilden – med de förutsättningarna gav sig Lo Bäcklinder och Rodrigo Paras ut på vägarna för att hitta de bästa smultronställena runt Mälaren. De hittade överdådiga kakbufféer, surdegspizzor utan motsvarighet och gårdsbutiker som man inte vill lämna för att åka hem igen.
I lager
260 kr

Nine Golden Months

I lager
220 kr

No bake cakes

No bake cakes är en värld full av fantastiska växtbaserade recept på sötsaker, varma drycker, smoothie bowls med mera, som håller dig frisk och glad. Huvudingredienser är nötter, frön, bär och dadlar. Allt utan gluten, mjölkprodukter och vitt socker. Boken är skriven av Almira Kuzelj som är grundare till Rawfabrique och har arbetat med raw inom mat och bak i många år.
I lager
250 kr

Nyfiken grön : mera vego - mindre regler

Många av oss står vid det vegetariska vägskälet just nu, efter rapport efter rapport om hur den ökade köttkonsumtionen påverkar vår hälsa och vår miljö. Vi vill få in fler gröna alternativ och måltider i vår vardag, och få våra barn att följa med på tåget. Men vi vet inte hur.

Entré: Nyfiken grön! Skribenten Cecilia Blankens och kostekonomen Kristin Johansson, själva allätar

I lager
149 kr 85 kr

Nyfiken grönare : smartare vego

Att äta mer vegetariskt har vi lärt oss är bra för både hälsan, plånboken och miljön. Men hur får vi det att bli verklighet i vardagen? Med Nyfiken grön (2016) skapade Cecilia Blankens och Kristin Johansson sin egen moderna och lättsamma version av det vegetariska livet.

I denna uppföljare bjuder de på fler recept som imponerar på såväl den inbitne köttätaren som på barnen s

I lager
160 kr

Nyttigare gott -

Författarna Jenny och Magnus Andersson är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Nu verkar de som kända hälsoprofiler inom sitt område och driver bloggen ”Under vårt tak” där deskriver om kost och hälsa.
I lager
240 kr

Oat Milk Cookbook, the

I lager
190 kr

Outlander kitchen

Take a bite out of Diana Gabaldon’s New York Times bestselling Outlander novels, the inspiration for the hit Starz series, with this immersive official cookbook from Outlander Kitchen founder Theresa Carle-Sanders!
I lager
270 kr

Outside is free, a food and cycle adventure with Velochef

Cycling and food are a great fit as chef Henrik Orre has shown on both his two earlier books. This time he takes us on an outdoor cooking adventure by gravel bike in Norway, where we ride with him him along gravel roads, down steep mountain faces and through deep valleys. In 50 recipes grouped by ¨ bike ¨ and ¨ basecamp ¨, this book presents dishes composed for both camp stove and campfire. You ca
Ej i lager
230 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!