¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grundenfår du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbac
Fler och fler äter allt mindre kött. En växtbaserad kost har en mängd hälsomässiga fördelar och är dessutom skonsammare för miljön. I den här boken hittar du läckra menyer och veckoplaner som gör det enkelt att äta vegetariskt. Och de många recepten gör att du kan äta gott och varierat med bra balans mellan olika näringsämnen.
En komplett fyraveckorsplan med inköpslistor vecka för vecka
65 recept med honung är en inspirationsbok och en uppmuntran att sätta piff på tillvaron med förgyllda honungsrätter. Receptsamlingen ger dig dessutom en daglig påminnelse om att vara snäll mot bina, odla en blomma, stötta en biodlare och låta ängsblommorna stå kvar.
Äntligen! Som vi har väntat och längtat! Nu kommer Food Pharmacys nya och efterlängtade kokbok med 175 av deras allra godaste och mest näringsrika recept från det antiinflammatoriska köket signerade Absolut Food Pharmacy.
Efter två tidigare publicerade succéböcker,
kommer nu paret Jenny & Magnus Andersson
med sin tredje bok, Adventsmys & Glöggfest.
En bok med recept inför hela advents- &
jultiden, allt det goda man kan önska inför
alla advents- och glöggbjudningar.
Ett fyrtiotal recept bl a pepparkaksrutor med choklad och apelsin, grönkålspaj med valnötter, cashewglass med mandel och fikoncrunch.
”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.”
Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!
"Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie Pie. Dessutom finns tips på vad man dricker till varje rätt och vilken musik man kan lyssna till.
Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran. Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturlig
Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer. Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning.
Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Mekto Ganic delar i "Baka vego - veganska recept" med sig av sina bästa recept i sex olik
Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter.
Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.
Sellerijuice är hälsa och välbefinnande i flytande form. Att dricka juicer och smoothies på selleri är en stor hälsotrend och rekommenderas av influerare världen över. Stjälkselleri är fullmatad med viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Den har inflammationshämmande effekt, ger energi, håller blodsockret på en jämn nivå, kan leda till viktnedgång och stärker kroppens motståndskraft
Hälsa från naturens eget apotek! De senaste åren har vi fullkomligt överösts med supergrödor i pulverform, så som spirulina, korngräs, acai, chaga och moringa.. Proppfulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler kan många av supergrödorna stärka vår hälsa och energi. Men vilket av alla ska man välja? Och hur får man i sig dem på ett sätt som smakar gott?
Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med.
Bönor är riktiga näringsbomber. De håller dessutom blodsockret i balans och gör att vi håller oss mätta längre. Bönor är också bra för våra tarmbakterier och en god tarmflora ger ett gott immunförsvar, vilket gör att vi håller oss friskare.
Med den här boken vill vi få dig att upptäcka hur mycket gott du kan göra med bönor. Har du till exempel testat att baka bröd med bönor eller a
Välkommen in i en värld av drömskt fotografi, reflekterande ritualer och enkla vegetariska och veganska recept för såväl vardag som helg.
Comfort food - från matnojor till ren njutning är en kärleksförklaring till den gröna, hemlagade maten. Det är en djupt personlig bok, skriven till dig som har tröttnat på att jämt och ständigt sträva efter bättre, mer hälsosamma vanor, at
Hemmet blir restaurang några timmar i veckan. Hemma hos-restaurangen davidathome ligger på ön Tranholmen. Här serveras mat och dryck på hög nivå. Kocken och sommeliern David Enmark ger en inblick i hur det är att driva krog på ö där årets skiftningar styr maten och livet. Du bjuds också på inspiration, metoder och recept. David kom trea i Kockarnas Kamp 2020 bland Sveriges främsta kockelit.
I den här lilla boken finns 30 nya recept som snabbt kommer att få kultstatus: gazpacho, bakade auberginer, kyckling-nugggets med grönsaker och ketchup, revben med honungssås, sjutunga på italienska, jätteräkor med lime för att nämna några. Du kan hitta några av dina blivande älskningsrätter här. Prova!
»Roligt, matnyttigt, massor av tips för dig som funderar på Sveriges roligaste jobb att driva vandrarhem. Många aha-upplevelser och glada skratt även för oss som är i branschen. Sofia har lyckats göra en bok som berättar om många dråpliga äventyr och glädjen i att driva eget blandat med att-göra-listor, mallar, recept mm.
Lär dig laga grönsaker på elden. Låt maten svärtas ordentligt och njut av de djupa smakerna. Löken blir rejält söt, auberginen får rökig touch och jordärtskockan utvecklar härligt rostade toner.
Att laga vegetariskt över eld är så mycket mer än att lägga grönsaker en stund på grillen. Rotfrukter kan till exempel stoppas direkt i glödande kol, du kan grilla chilipeppar i ett vanligt
Boken gör det enkelt för den som vill laga en hälsosam och balanserad kost som hela familjen gillar.
Recepten använder välkända basingredienser och till var och en finns även tips för att göra nya varianter av måltiden.
Utsökt och nyttig grön mat för hela familjen
Favoritrecept för både barn och vuxna.
Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.
I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har ma
Hur kunde den lilla butiken på Gårda rymma alla dessa
varor från hela världen? Varför var Gunnar Gren där och
introducerade olivolja från Italien? Var det verkligen
ransonering på fläsk, ost och ägg i Göteborg 1962?
Varför kom tre ryska kålpråmar uppför Mölndalsån mitt i
vintern?
Denna initierade Göteborgsskildring ger svar på dessa
frågor och på många andra frågor du inte visste att du
ha
Gillis Thalbäck kom tva°a i tv-programmet Sveriges Ma¨sterkock 2017 da¨r han tog tittarna med storm. Efter programmet har Gillis dragit iga°ng en Youtube-kanal som fa°tt en stor och konstant va¨xande fo¨ljarskara. Boken varvar Gillis favoritrecept med hans egen spa¨nnande levnadshistoria och sja¨lvklart mycket bera¨ttelser fra°n inspelningen av tv-programmet.
Älskar du glass? Gör då dina favoritsorter själv! Med över 100 läckra recept i boken är det verkligen ingen konst. Sammetslen gräddglass, uppfriskande fruktsorbet, fjäderlätt yoghurtglass, himmelsk parfait som smälter i munnen och superfräsch granité - här finns något för alla!
Godsaker Året Runt är en fantastisk kreativ receptbok skapad av Isabella Johansson.
Boken har liksom titeln antyder anpassat recepten för var och en av årets månader. Recepten är förstås noggrant utvalda, för att passa just för den aktuella säsongen. Och givetvis ska det vara lätt att baka också – utförliga beskrivningar och stora resultatbilder återfinns därför för samtliga recept.
Boken riktar
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott.
Här bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort st
Potatis är lättlagad, billig och mycket välsmakande mat. Den enkla rotsaken infördes i Europa under 1500-talet, men började odlas först på 1720-talet i Sverige och blev så småningom omtyckt. I många länder är potatisen det mest använda och populära livsmedlet med en smak som passar alla.
I boken Green Kitchen at Home presenterar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl den mat de ständigt återkommer till. Här finns de sanna favoriterna, i form av snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar, desserter och frukostar, men även helgens stora middagar med guldkant. De visar hur de bygger sina måltider med omsorg, och avslöjar de hemliga tri