I Happy Food Green delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida oss till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både oss och miljön friskare.
Kaosvego är kokboken för dig som vill åt magin vid middagsbordet, bara inte jobba ihjäl dig för att nå dit. Med tjuren Ferdinand som ledstjärna har författarna till succékokböckerna Meravego, Ännu mera vego och Mega vego skapat ett femtiotal helt nya recept på vegetariska vardagsmåltider som går snabbt att svänga ihop och inte kräver tusen krångliga ingredienser för att bli goda.
Vegans and vegetarians everywhere will have the best holiday period ever with Gaz Oakley's fantastic alternatives to the traditional turkey and trimmings. Gaz is an expert in bold flavors and textures, so everyone can enjoy a spectacular centerpiece and amazing food throughout the festive season.
Tempted to try your hand at vegan food but don't know where to start? Or even just to make meat free Monday a regular thing? Long gone are the days of vegan food being dull and worthy: Vegan 100 is bold, vibrant and gorgeous. The emphasis in Gaz's 100 tempting vegan recipes is first and foremost on FLAVOR.
Lucy Watson is back with more simple, straightforward vegan comfort food to brighten up your mealtimes Feed Me Vegan: For All Occasions is full of easy recipes for everyday veganism, from a quick, week night pasta to blow-out Sunday feasts.
Vegan Roasting Pan offers 70 oven-to-table recipes that are cooked in just one pan – a roasting pan, baking sheet or muffin pan, plus a few select pieces of preparation equipment. From Sticky maple aubergine with crushed peanuts, Watermelon niçoise and Oven-fried nuggets, to Apple and ginger dahl, Low and slow rice pudding or a Blackberry and peach tart, whether you're a kitchen pro or a ...
Frida Svanberg har på kort tid etablerat sig som "the green queen" när det kommer till bakning. När hon blev vegan insåg hon snabbt att utbudet av veganska bakverk var riktigt uselt, så hon bestämde sig för att göra något åt det. Här handlar det om bakverk där ingredienser som dadlar och avokado är lika förbjudna som ägg och mjölk, Frida vill att alla ska kunna baka tårtor, bullar och kakor som
”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. När sommaren nalkades flyttade boskapen till fäboden för att beta bland grånande stugor och blånande berg. Följ med fäbodjäntan när hon kärnar, ystar och lagar allt från vardagens grova gröt till sommarfesternas saffransostkaka. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma.
Boken gör det enkelt för den som vill laga en hälsosam och balanserad kost som hela familjen gillar.
Recepten använder välkända basingredienser och till var och en finns även tips för att göra nya varianter av måltiden.
Utsökt och nyttig grön mat för hela familjen
Favoritrecept för både barn och vuxna.
Rickard och Anders har inte bara genomgått en fysisk och mental transformation. De har också via instagram bjudit sina följare på en kavalkad av ketogena bakverk uppblandat med julbord året runt och fredagstacos flera kvällar i veckan. Nu bjuder de dig till bords med sin egen vegoketo receptsamling. Snålt med socker - men njutning i överflöd.
Svensk gastronomi – en global succé (spansk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (fransk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (german version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Vill du laga mat i din slowcooker som är fantastiskt god och samtidigt kalorismart?
Då är detta boken för dig! Här hittar du recept för både vardag och fest som är kaloriberäknade samt visar gram och procent av protein, kolhydrater och
fett så du kan ha koll på vad maten innehåller.
Bygg din burgare, baka en pizza, fyll din wrap, dippa, ät och njut!
Nyttiga och goda recept för hela familjen. Allt fritt från gluten, mejerier och vitt socker. Helt enkelt ren & naturlig mat.
Utan bestick är en liten uppmaning och flört till att äta med händerna. Det väcker en primitiv glädje kring maten och skapar samhörighet.
Äntligen! Som vi har väntat och längtat! Nu kommer Food Pharmacys nya och efterlängtade kokbok med 175 av deras allra godaste och mest näringsrika recept från det antiinflammatoriska köket signerade Absolut Food Pharmacy.
Inget påverkar planetens livsmiljö så mycket som vad vi äter och på vilket sätt vi skaffar vår mat. Den här boken fokuserar på livet i havet och berättar om mångfalden av ätliga (och även några mindre ätliga) havslevande djur och växter. I Sverige använder vi bara ett fåtal av alla dessa arter och fiskar dem ofta för hårt.
Once in a blue moon a book is published that changes irrevocably the face of things. White Heat is one such book. Since it was originally produced in 1990, it has gone on to become one of the most enduring classic cookbooks of our time.
Hemmet blir restaurang några timmar i veckan. Hemma hos-restaurangen davidathome ligger på ön Tranholmen. Här serveras mat och dryck på hög nivå. Kocken och sommeliern David Enmark ger en inblick i hur det är att driva krog på ö där årets skiftningar styr maten och livet. Du bjuds också på inspiration, metoder och recept. David kom trea i Kockarnas Kamp 2020 bland Sveriges främsta kockelit.
Whether you are a full-time vegan or you choose to cut out animal products whenever possible, there's no need to miss out on your favourite cakes. Baking without eggs, butter and milk is not only possible, but also easy and just as delicious as what you are used to baking.
Fake Meat is packed with 125 recipes that will satisfy every kind of meat craving, from a vegan Philly cheesesteak and a basket of wings to a rich, gooey lasagna.