Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden

¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbac

I lager
190 kr

4 veckors vego : Den stora vegetariska kokboken med veckomenyer, bra råd och mer än 100 recept

Fler och fler äter allt mindre kött. En växtbaserad kost har en mängd hälsomässiga fördelar och är dessutom skonsammare för miljön. I den här boken hittar du läckra menyer och veckoplaner som gör det enkelt att äta vegetariskt. Och de många recepten gör att du kan äta gott och varierat med bra balans mellan olika näringsämnen. En komplett fyraveckorsplan med inköpslistor vecka för vecka
I lager
170 kr

65 recept med honung

65 recept med honung är en inspirationsbok och en uppmuntran att sätta piff på tillvaron med förgyllda honungsrätter. Receptsamlingen ger dig dessutom en daglig påminnelse om att vara snäll mot bina, odla en blomma, stötta en biodlare och låta ängsblommorna stå kvar.
I lager
190 kr

Absolut Food Pharmacy : våra 175 bästa recept - ordineras till alla för ett friskare liv

Äntligen! Som vi har väntat och längtat! Nu kommer Food Pharmacys nya och efterlängtade kokbok med 175 av deras allra godaste och mest näringsrika recept från det antiinflammatoriska köket signerade Absolut Food Pharmacy.
I lager
190 kr 118 kr

Adventsmys & glöggfest

Efter två tidigare publicerade succéböcker, kommer nu paret Jenny & Magnus Andersson med sin tredje bok, Adventsmys & Glöggfest. En bok med recept inför hela advents- & jultiden, allt det goda man kan önska inför alla advents- och glöggbjudningar. Ett fyrtiotal recept bl a pepparkaksrutor med choklad och apelsin, grönkålspaj med valnötter, cashewglass med mandel och fikoncrunch.
I lager
240 kr

Afro-vegan

Ground-breaking cookery book from beloved chef-activist Bryant Terry, drawing from African, Caribbean, Southern, Afro-Brazilian, Afro-Asian and Afro-Cuban food to create 100 enticing vegan dishes.
Ej i lager
180 kr

Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkock 2020

”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.”

Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!

I lager
150 kr

American fast food : snabbmat i lugn och ro

"Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie Pie. Dessutom finns tips på vad man dricker till varje rätt och vilken musik man kan lyssna till.
I lager
140 kr

Artisan vegan cheese

Gourmet restaurateur and vegan food expert Miyoko Schinner shares her secrets for making homemade nondairy cheeses that retain all the complexity and sharpness of their dairy counterparts while incorporating nutritious nuts and plant-based milks.
I lager
310 kr

Ayurvedisk vegetarisk kokbok : ät enligt din kroppstyp

Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran. Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturli
I lager
240 kr

Baka vego : veganska recept

Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer. Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning.

Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Mekto Ganic delar i "Baka vego - veganska recept" med sig av sina bästa recept i sex olik
I lager
229 kr 38 kr

Balticchefs : the cookbook

ARTURS ARNICANS

In the culinary field, I like French style for plating and Italian flavours – prevailing

sophistication, exquisite details and pure taste. I try to combine different

textures on the plate and I like to have both – a crunchy element and a gentle

one – such as purée and crisps, as well as a combining element – such as olive

oil.

I lager
440 kr

Baravara Mat

Ej i lager
390 kr

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter. Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.
I lager
240 kr

Boken om selleri : juicer, sallader och mycket mer

Sellerijuice är hälsa och välbefinnande i flytande form. Att dricka juicer och smoothies på selleri är en stor hälsotrend och rekommenderas av influerare världen över. Stjälkselleri är fullmatad med viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Den har inflammationshämmande effekt, ger energi, håller blodsockret på en jämn nivå, kan leda till viktnedgång och stärker kroppens motståndskraft
I lager
150 kr

Boosta din hälsa med naturens superfoods

Hälsa från naturens eget apotek! De senaste åren har vi fullkomligt överösts med supergrödor i pulverform, så som spirulina, korngräs, acai, chaga och moringa.. Proppfulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler kan många av supergrödorna stärka vår hälsa och energi. Men vilket av alla ska man välja? Och hur får man i sig dem på ett sätt som smakar gott?
I lager
199 kr 140 kr

Brödrevolutionen : varför forntidens bröd är framtidens bröd

Brödrevolutionen förklarar varför många av oss mår dåligt av att äta modernt bröd - och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder för att må bättre.
Ej i lager
180 kr

Bär : skogens och trädgårdens juveler

Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med.
I lager
100 kr 68 kr

Bättre hälsa med bönor: Enkla recept för en medveten diet.

Bönor är riktiga näringsbomber. De håller dessutom blodsockret i balans och gör att vi håller oss mätta längre. Bönor är också bra för våra tarmbakterier och en god tarmflora ger ett gott immunförsvar, vilket gör att vi håller oss friskare.

Med den här boken vill vi få dig att upptäcka hur mycket gott du kan göra med bönor. Har du till exempel testat att baka bröd med bönor eller a
I lager
120 kr

Candle 79 Cookbook

"The Candle 79 restaurant expands the horizons of vegan cuisine with more than 100 healthy, plant-based recipes that are also flavorful and sophisticated, for conscientious home cooks"--
I lager
240 kr

Chinese vegan kitchen - more than 225 meat-free, egg-free, dairy-free dishe

Colourful, aromatic and full of flavour and as simple as getting a take-away. The harmonious blending of colour, aroma and flavour has made Chinese cuisine one of the most popular on the planet. As the world's largest producer of fruits and vegetables, China boasts an impressive array of meat-free, egg-free, dairy-free dishes that has, also, made its cuisine one of the earth's healthiest.
I lager
150 kr

Comfort food : från matnojor till ren njutning

Välkommen in i en värld av drömskt fotografi, reflekterande ritualer och enkla vegetariska och veganska recept för såväl vardag som helg.

Comfort food - från matnojor till ren njutning är en kärleksförklaring till den gröna, hemlagade maten. Det är en djupt personlig bok, skriven till dig som har tröttnat på att jämt och ständigt sträva efter bättre, mer hälsosamma vanor, at

I lager
170 kr

Cooking Vegan

I lager
65 kr

Davidathome : vi träffas i köket

Hemmet blir restaurang några timmar i veckan. Hemma hos-restaurangen davidathome ligger på ön Tranholmen. Här serveras mat och dryck på hög nivå. Kocken och sommeliern David Enmark ger en inblick i hur det är att driva krog på ö där årets skiftningar styr maten och livet. Du bjuds också på inspiration, metoder och recept. David kom trea i Kockarnas Kamp 2020 bland Sveriges främsta kockelit.
I lager
330 kr

Den lilla boken om Ketchup : 30 märkesrecept

I den här lilla boken finns 30 nya recept som snabbt kommer att få kultstatus: gazpacho, bakade auberginer, kyckling-nugggets med grönsaker och ketchup, revben med honungssås, sjutunga på italienska, jätteräkor med lime för att nämna några. Du kan hitta några av dina blivande älskningsrätter här. Prova!
I lager
45 kr

Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost

Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln.
I lager
180 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!