Kategorier

Mat och dryck

Sortering
Visa per sida

Alger

Kalorifria och rika på mineraler, vitaminer och proteiner gör alger till en fantastisk råvara. Alger har använts i det japanska köket i århundraden och tros vara en av anledningarna till befolkningens långa livslängd. Nu ökar dess popularitet även i det västerländska köket!


Boken innehåller bland annat:

Enkla och goda recept med nori, wakamé, kombu med mera.

I lager
55 kr

Alla älskar kroppkakor! : en sann hyllning till en svensk mattradition

Hur kan man inte låta bli att gilla kroppkakor? Svaret är enkelt: Det kan man inte. Vi vill med denna bok hylla dessa vita juveler som är bland det godaste som svensk husmanskost kan erbjuda. I bokens innehåll finner du: - ett antal omsorgsfullt utvalda recept med olika svårighetsgrad. - en kort historik kring kroppkakans ursprung. - inspiration och tips som får magen att kurra.
I lager
150 kr 89 kr

Avokado kokboken

Vem älskar inte avocado? Smak, textur, färg, form och massor med nyttiga vitaminer och proteiner och allt i sin egen lilla behändiga förpackning!

I den här kokboken spelar avokadon huvudrollen, och gör det med bravur.
I lager
95 kr

Ayurvedisk vegetarisk kokbok : ät enligt din kroppstyp

Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran. Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturli
I lager
250 kr

Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien

Georgiens mat platsar enligt många bland världens främsta kök. Boken är den första georgiska kokboken? på svenska. Över 140 recept blandas med reportage och mathistoria från landet i Europas sydostligaste hörn.
I lager
320 kr

Bonniers vegetariska kokbok

Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recep

I lager
150 kr 120 kr

Den goda gröna julen

Skönaste julen med godaste maten och allt är helt vegetariskt! Den goda gröna julen har alla recept du kan önska för en verkligt god jul, från glöggmingel och adventsfika till vintermiddagar, ett fullspäckat julbord och godis att slå in i en klapp. Här hittar vi klassiker som köttbullar, Jansson, lussekatter, ostkaka och inläggningar i grön kostym varvat med nykomponerade grönsaksrätter av vinter
I lager
150 kr

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
6 i lager
250 kr

Den läkande maten : Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all

Lider du av autoimmun sjukdom, allergi, dålig mage eller kroniska inflammationer? Då är Den läkande maten perfekt för dig. God tarmhälsa är en förutsättning för att må bra. Över 1 miljon svenskar har någon autoimmun sjukdom och var femte svensk är allergisk. Metoden i den här boken AIP, autoimmunt protokoll är en variant av paleo (stenålderskost) som tack vare goda resultat gör succé över hela vär
I lager
250 kr

Den stora risottoresan

Det här är inte bara en inspirerande receptbok för dig som gillar risotto. Boken går i fotspåren av Patrick Botlero, som säger upp sig på Wall Street för att resa till Italien för att lära sig allt om risotto. Han döper om sig till Risotto och lyckas bli lärling till Luciano Parolari, kungen av risotto. Tillsammans guidar de dig i norra Italiens risottoland och bjuder på recept längs vägen.
Ej i lager
270 kr

Detox : kokboken

Detox är inte längre bara för de inbitna hälsokostentusiasterna utan för alla och med den här boken får man en grundlig kurs i ämnet samt en mängd recept på detox-mat.
I lager
150 kr

Detox Smoothies

Genom att dricka smoothies som är rika på viktiga näringsämnen kan du få hjälp på traven för att rensa ut gifter och föroreningar i kroppen. En detoxkur (från 3 till 5 dagar) hjälper kroppen att renas och återuppbyggas. Några av hälsovinsterna som ofta lyfts fram med detoxsmoothies är: ...
Ej i lager
85 kr

Efterrätter

"'Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt
I lager
210 kr

En liten bok om choklad

En liten bok om choklad introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om choklad: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
I lager
65 kr

En liten bok om ost

En liten bok om ost introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om ost: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
I lager
65 kr

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.


Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?


I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse

I lager
45 kr

Eva-Lotts kök : kärleken till mammas mat

Min barndoms minnen har nästan alla något sätt att göra med mat. Mustiga och kryddiga, varma trygga dofter strömmar ut ur min mammas kök från såväl mat som bak. Hennes kokkonst gjorde mer än att mätta den Långbergska famoljen, den väckte en stark kärlek till mat och speciellt för vardagsmaten. Den kärleken vill jag förmedla genom denna bok.
I lager
220 kr

Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier

I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på fermenterade livsmedel som i dag blivit vardagsmat. Den här boken innehåller allt du behöver för att bli en fullfjädrad fermenterare. Lär dig hur du använder bakterier, jäst- och mögelsvampar för
I lager
170 kr

Fettsnåla kokboken : Lite fett, mycket smak

Sund mat behöver inte vara trist! Här har du en hel bok full av recept på rätter fulla av smak och doft, i samtliga fall med omsorgsfullt re dovisat fettinnehåll. Recepten är omsorgsfullt utprovade i våra testkö k, tillfredsställer alla smakriktningar och erbjuder fettsnåla alterna tiv för alla tillfällen.
I lager
149 kr 90 kr

Flora : närande drycker från växtriket

Välkommen till Flora.

Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks.

I lager
120 kr

Från Amerika till Svea – recept och historier från The Barn

Den amerikanska matkulturen i det svenska köket är mycket mer än bara burgare. I den här boken lagar vi gott käk från grunden på noga utvalda råvaror. Och inte minst kombinerar vi maten med dryck som lyfter hela smakupplevelsen. Bland recepten hittar du allt från Rockefeller-ostron och Sivans cheese balls, till milkshakes och drinkar. Men boken bjuder också på läsning som gör att den passar lika b
I lager
320 kr

Gluten-Free and Vegan Holidays

Entertaining friends and family can be a challenge for those with diets that are vegan and gluten-free.
Ej i lager
150 kr

Green Smoothie Retreat

Using lively stories from her vast experience leading healing retreats, best-selling author Victoria Boutenko guides readers on the adventure of how to organize and carry out their own green smoothie programs with friends and family.
I lager
100 kr

Gröna Smoothies

Att tillreda juicer och smoothies är ett utmärkt sätt att få i sig många frukter och grönsaker. Om du vill gå ned i vikt, bekämpa trötthet eller helt enkelt vill få en bättre hälsa kan du låta dem ...
I lager
100 kr

Gröna smoothies-box

Presentboxen innehållande en flaska, etiketter, band och en miniversion av den populära boken Gröna smoothies är den bästa gå bort-present man kan tänka sig till alla som gillar en god smoothie!
I lager
110 kr

Grönsakskärlek : vegetariskt, alkaliskt, raw food

I GRÖNSAKSKÄRLEK inspireras du till att äta mer grönt och alkalisk mat. Raw food är basen i största delen av receptsamlingen med du hittar även recept med skonsamt tillagad vegetarisk mat. Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning, säsongs- och pH-guider och Karins bästa tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil.
I lager
210 kr

Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies

Efter att ha studerat vilda schimpanser, vilkas DNA är nästan identiska med människans, började Victoria Boutenko undersöka de gröna bladväxternas näringsinnehåll och betydelse för hälsan.
I lager
140 kr

Grönt te : Kinas gröna guld

Sedan urminnes tider har man druckit grönt te i Kina. I Sverige är det däremot mest känt för sina befrämjande hälsoeffekter. I Grönt te Kinas gröna guld beskriver tekonnässören, Charlotte Lesche, Kinas rika tekultur genom färgstarka bilder, spännande fakta om odling, handplockning och tillverkning samt ljuvliga recept där man använder grönt te i såväl glass och bakverk som ansiktsmasker. Ann Lind
4 i lager
120 kr

Gå ner i vikt med Stephan Rössner

Man kan äta allt men inte alltid är en regel som fortfarande står sig enligt Stephan Rössner, professor i hälsoinriktad beteendeforskning. Inga underverk eller magiska kurer utlovas. Boken bjuder istället på handfasta tips och praktiska råd om förhållningssätt och beteenden, till exempel vid matbordet, i köket, i livsmedelsbutiken och om motionens betydelse. Boken innehåller även en receptdel. Ma
I lager
120 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!