Den här boken är en efterföljare till bästsäljaren AIRFRYER RECEPT
Det måste sägas att Britt Andersen är Skandinaviens okrönta airfryer-drottning. I den här boken öppnar hon återigen portarna till sitt rika airfryer-universum med över 100 läckra och nya recept som kan tillagas i airfryern.
Kalorifria och rika på mineraler, vitaminer och proteiner gör alger till en fantastisk råvara. Alger har använts i det japanska
köket i århundraden och tros vara en av anledningarna till befolkningens långa livslängd. Nu ökar dess popularitet även i det västerländska köket!
Boken innehåller bland annat:
Enkla och goda recept med nori, wakamé, kombu med mera.
Hur kan man inte låta bli att gilla kroppkakor? Svaret är enkelt: Det kan man inte. Vi vill med denna bok hylla dessa vita juveler som är bland det godaste som svensk husmanskost kan erbjuda. I bokens innehåll finner du: - ett antal omsorgsfullt utvalda recept med olika svårighetsgrad. - en kort historik kring kroppkakans ursprung. - inspiration och tips som får magen att kurra.
Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran.
Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturli
Här får du bartenderns egen handbok med tips och tricks om allt från utrustning och glas till garnering. Varje typ av sprit och vin har sitt eget kapitel, och med fler än 150 recept finns här något för varje smak, oavsett om det ska vara sött, surt, klassiskt eller trendigt.
Så nu är det bara att sätta igång att skaka, röra och mixa ...
Georgiens mat platsar enligt många bland världens främsta kök. Boken är den första georgiska kokboken? på svenska. Över 140 recept blandas med reportage och mathistoria från landet i Europas sydostligaste hörn.
Skönaste julen med godaste maten - och allt är helt vegetariskt! Den goda gröna julen har alla recept du kan önska för en verkligt god jul från glöggmingel och adventsfika till vintermiddagar, ett fullspäckat julbord och godis att slå in i en klapp.Här hittar vi klassiker som köttbullar, Jansson, lussekatter, ostkaka och inläggningar i grön kostym varvat med nykomponerade grönsaksrätter av vint
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
Lider du av autoimmun sjukdom, allergi, dålig mage eller kroniska inflammationer? Då är Den läkande maten perfekt för dig.
God tarmhälsa är en förutsättning för att må bra. Över 1 miljon svenskar har någon autoimmun sjukdom och var femte svensk är allergisk. Metoden i den här boken AIP, autoimmunt protokoll är en variant av paleo (stenålderskost) som tack vare goda resultat gör succé över hela vär
Det här är inte bara en inspirerande receptbok för dig som gillar risotto. Boken går i fotspåren av Patrick Botlero, som säger upp sig på Wall Street för att resa till Italien för att lära sig allt om risotto. Han döper om sig till Risotto och lyckas bli lärling till Luciano Parolari, kungen av risotto. Tillsammans guidar de dig i norra Italiens risottoland och bjuder på recept längs vägen.
Detox är inte längre bara för de inbitna hälsokostentusiasterna utan för alla och med den här boken får man en grundlig kurs i ämnet samt en mängd recept på detox-mat.
Genom att dricka smoothies som är rika på viktiga näringsämnen kan du få hjälp på traven för att rensa ut gifter och föroreningar i kroppen. En detoxkur (från 3 till 5 dagar) hjälper kroppen att renas och återuppbyggas. Några av hälsovinsterna som ofta lyfts fram med detoxsmoothies är: ...
En liten bok om choklad introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om choklad: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
En liten bok om ost introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om ost: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse
Min barndoms minnen har nästan alla något sätt att göra med mat. Mustiga och kryddiga, varma trygga dofter strömmar ut ur min mammas kök från såväl mat som bak. Hennes kokkonst gjorde mer än att mätta den Långbergska famoljen, den väckte en stark kärlek till mat och speciellt för vardagsmaten. Den kärleken vill jag förmedla genom denna bok.
I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på fermenterade livsmedel som i dag blivit vardagsmat.
Den här boken innehåller allt du behöver för att bli en f
Sund mat behöver inte vara trist! Här har du en hel bok full av recept på rätter fulla av smak och doft, i samtliga fall med omsorgsfullt re dovisat fettinnehåll. Recepten är omsorgsfullt utprovade i våra testkö k, tillfredsställer alla smakriktningar och erbjuder fettsnåla alterna tiv för alla tillfällen.
Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks.
Den amerikanska matkulturen i det svenska köket är mycket mer än bara burgare. I den här boken lagar vi gott käk från grunden på noga utvalda råvaror. Och inte minst kombinerar vi maten med dryck som lyfter hela smakupplevelsen. Bland recepten hittar du allt från Rockefeller-ostron och Sivans cheese balls, till milkshakes och drinkar. Men boken bjuder också på läsning som gör att den passar lika b
Using lively stories from her vast experience leading healing retreats, best-selling author Victoria Boutenko guides readers on the adventure of how to organize and carry out their own green smoothie programs with friends and family.
Presentboxen innehållande en flaska, etiketter, band och en miniversion av den populära boken Gröna smoothies är den bästa gå bort-present man kan tänka sig till alla som gillar en god smoothie!
I GRÖNSAKSKÄRLEK inspireras du till att äta mer grönt och alkalisk mat. Raw food är basen i största delen av receptsamlingen med du hittar även recept med skonsamt tillagad vegetarisk mat. Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning, säsongs- och pH-guider och Karins bästa tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil.
Efter att ha studerat vilda schimpanser, vilkas DNA är nästan identiska med människans, började Victoria Boutenko undersöka de gröna bladväxternas näringsinnehåll och betydelse för hälsan.
Man kan äta allt men inte alltid är en regel som fortfarande står sig enligt Stephan Rössner, professor i hälsoinriktad beteendeforskning. Inga underverk eller magiska kurer utlovas. Boken bjuder istället på handfasta tips och praktiska råd om förhållningssätt och beteenden, till exempel vid matbordet, i köket, i livsmedelsbutiken och om motionens betydelse. Boken innehåller även en receptdel. Ma
Handbok för den Kräsne Konsumenten handlar om alla tveksamma tillsatser i mat och de problem många forskare misstänker att dessa kan orsaka hos oss människor.
"Vilken fantastiskt intressant och lärorik bok."
Plaza Interiör
Att bli intresserad av grönsaksodling är som att hamna med rumpan före i en soptunna förrädiskt enkelt att sjunka ner i och helt omöjligt att ta sig ur. Att bli intresserad av örtodling och vilda växte