Den här boken är en efterföljare till bästsäljaren AIRFRYER RECEPT
Det måste sägas att Britt Andersen är Skandinaviens okrönta airfryer-drottning. I den här boken öppnar hon återigen portarna till sitt rika airfryer-universum med över 100 läckra och nya recept som kan tillagas i airfryern.
Hur kan man inte låta bli att gilla kroppkakor? Svaret är enkelt: Det kan man inte. Vi vill med denna bok hylla dessa vita juveler som är bland det godaste som svensk husmanskost kan erbjuda. I bokens innehåll finner du: - ett antal omsorgsfullt utvalda recept med olika svårighetsgrad. - en kort historik kring kroppkakans ursprung. - inspiration och tips som får magen att kurra.
Want to know how to really win friends and influence people? Bake
their day. When Katherine Sabbath was young she was introverted
and struggled with a stutter, so meeting new people could be quite
stressful.
Cajsa Warg utkom med sin kokbok år 1755 på egen bekostnad. Den gavs ut i 14 upplagor.
Varför blev Wargs bok så framgångsrik? Författaren gör jämförelser med tre samtida kokböcker och för en djupare förståelse av böckernas innehåll delges även den kulturhistoria som råvarorna och livsmedlen bär på.
I ett kapitel tillagar två kockar recept ur Wargs kokbok.
Det här är inte bara en inspirerande receptbok för dig som gillar risotto. Boken går i fotspåren av Patrick Botlero, som säger upp sig på Wall Street för att resa till Italien för att lära sig allt om risotto. Han döper om sig till Risotto och lyckas bli lärling till Luciano Parolari, kungen av risotto. Tillsammans guidar de dig i norra Italiens risottoland och bjuder på recept längs vägen.
Detox är inte längre bara för de inbitna hälsokostentusiasterna utan för alla och med den här boken får man en grundlig kurs i ämnet samt en mängd recept på detox-mat.
Genom att dricka smoothies som är rika på viktiga näringsämnen kan du få hjälp på traven för att rensa ut gifter och föroreningar i kroppen. En detoxkur (från 3 till 5 dagar) hjälper kroppen att renas och återuppbyggas. Några av hälsovinsterna som ofta lyfts fram med detoxsmoothies är: ...
En liten bok om choklad introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om choklad: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
En liten bok om ost introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om ost: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
Min barndoms minnen har nästan alla något sätt att göra med mat. Mustiga och kryddiga, varma trygga dofter strömmar ut ur min mammas kök från såväl mat som bak. Hennes kokkonst gjorde mer än att mätta den Långbergska famoljen, den väckte en stark kärlek till mat och speciellt för vardagsmaten. Den kärleken vill jag förmedla genom denna bok.
I GRÖNSAKSKÄRLEK inspireras du till att äta mer grönt och alkalisk mat. Raw food är basen i största delen av receptsamlingen med du hittar även recept med skonsamt tillagad vegetarisk mat. Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning, säsongs- och pH-guider och Karins bästa tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil.
Man kan äta allt men inte alltid är en regel som fortfarande står sig enligt Stephan Rössner, professor i hälsoinriktad beteendeforskning. Inga underverk eller magiska kurer utlovas. Boken bjuder istället på handfasta tips och praktiska råd om förhållningssätt och beteenden, till exempel vid matbordet, i köket, i livsmedelsbutiken och om motionens betydelse. Boken innehåller även en receptdel.
Hackapicka var namnet på en maträtt hemma hos min farmor och farfar. En salig blandning av rester som rördes ihop och stektes. Ungefär som pyttipanna fast med större bitar.
Den här boken en salig blandning av släktskrönor, recept och andra berättelser. Min egen hackapicka som jag skrev som en 60-årspresent åt mig själv. De flesta drömmer väl om att skriva en bok. Här är min.
Trevlig läsning!
Ritva
Maria Wirén delar generöst med sig av sina bästa recept från många år av nyfiket utforskande kring naturligt välgörande mat och dryck. Friska juicer som piggar upp, krämiga favoritsmoothies som återhämtar, naturliga snacks för sötsuget, strandvänlig lunchmat och enkla soppor för kvällen. Boken och recepten följer en nyansrik dag i naturen - från soluppgång till solnedgång.
"För mig är efterrätter jätteviktiga. När jag äter ute tittar jag tidigt på dessertmenyn och ser fram emot en härlig avslutning på en god middag. Det som är bra när man sedan där hemma får göra egna efterrätter är att man kan laga många som både är goda och bra för kroppen."
Klara Dessers nya bok innehåller ett sjuttiotal recept, uppdelade i rubrikerna: frukt och bär, choklad, kallt, ägg, bakat, y
Upptäck det fantastiska med mat och skönhetsvård som är gjord på kokosolja.
Rent hälsomässigt är den en av de bästa oljor du kan använda om du normalt inte
får i dig tillräckligt med mättade fetter. Den stärker immunförsvaret, återfuktar
huden och hjälper matsmältningen.
Heta känslor. God mat.
Östersunds mest omskrivna restaurang är tillbaka - nu med recept ur romanerna Smultron och svek, Vinbär och vemod, Hallon och hat och Lingon
och lust. Bokserien om familjen kring La Stella har haft en trogen publik.
Kärlek och käk ur La Stellas skafferi är 128 sidor, inbunden med skyddsomslag, otroliga matbilder och en och annan Östersundsvy, massor
av recept och känslosamma
Det var en gång en kvinna som hette Lena. Hon lyssnade ovanligt noga till magen sin. Den styrde henne från en stor stad till en liten dal i en fjärran provins. Där fanns det två hus. I det ena flyttade hon in och i det andra gör hon det hjärtat säger. Detta är sagan om Lenas värld, och det lilla hon behöver, för att leva lycklig i alla sina dagar.
Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken.
Magic Vegan VARDAG innehåller tydliga och enkla recept
för hemmakocken. Den klassiska husmanskosten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda på till både inbitna vegetarianer och veganer, men också till de som i vanliga fall äter kött.
Att brygga godare kaffe hemma behöver inte vara särskilt komplicerat. Du behöver egentligen bara väl rengjord grundutrustning, ett färskmalet gott kaffe, en våg, en timer och kunskapen i den här boken.
Det brinner. På Zaffran i Delhi gräddar man läckra naanbröd i elden från tandooriugnen. I Fatimahs kök dånar gaslågan under ångkokaren med kashmirisk lammgryta, i Kerala sjuder kokosmjölk och kryddor ...