Växtbaserat är den ultimata grundboken i växtbaserad, klimatsmart vegomat. Therese Elgquist visar sin nya växtmodell där alla smaker, texturer och näringsämnen finns med i varje rätt. Du får också veta hur du bygger upp ett växtbaserat basskafferi, samt inspireras av recept och tips på sallader, bowls, hummustallrikar, mackor, gröt, röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
Barbro Hästeskos hushållsbok visar att ett herrgårdshushåll i början av 1700-talet var en hel värld för sig. För adelskvinnan som ledde hushållet var en receptbok där det också ingick råd av olika slag och huskurer oumbärlig.
Med fotografier av Katja Hagelstam.
Följ med Rachel Khoo på en läcker resa genom det svenska matåret från vårens första picknick på skärgårdsöns klippor genom höstens mysiga middagar till snöklädda vintermåltider med levande ljus, pepparkakor och glögg.
Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.
Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur
Välkommen in i en värld av drömskt fotografi, reflekterande ritualer och enkla vegetariska och veganska recept för såväl vardag som helg.
Comfort food - från matnojor till ren njutning är en kärleksförklaring till den gröna, hemlagade maten. Det är en djupt personlig bok, skriven till dig som har tröttnat på att jämt och ständigt sträva efter bättre, mer hälsosamma vanor, at
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet.
Utsedd till en av världens fyra bästa specialkokböcker i prestigefyllda Gourmand Awards 2019!
I den här vackra kokboken får du lära dig hur du bygger en god tarmflora med hjälp av recept som innehåller resistent stärkelse/prebiotika vilket är själva grunden för en god hälsa och vikt.
Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
Maten i kokboken är vanlig naturlig vardagsmat för alla. Den är extra näringstät och stärker ditt immunförsvar. Mat som boostar ögat, smaklökar, tarmflora och stödjer alla celler i din kropp. Extra bra för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergi och autoimmun sjukdom. Recepten och informationen i kokboken är enligt paleo-, lågkolhydratskost och autoimmuna protokollet (AIP).
80 local recipes, 17 epic rides. Henrik Orre visits four destinations equally famous for their cuisine as for their cycling culture; Mallorca, Girona, Nice and Lombardy.
A book filled with epic travel stories, route descriptions,
maps and portraits of some of the biggest profiles in cycling.
Handbok för den Kräsne Konsumenten handlar om alla tveksamma tillsatser i mat och de problem många forskare misstänker att dessa kan orsaka hos oss människor.
I boken Hjärna. Hjärta. Mage. beskrivs komplicerade samband kring kropp och kost, träning, sömn, tarmens bakterier och hjärnan. Allt hänger ihop och genom att utnyttja sambanden kan du hjälpa kropp och knopp till att orka mer och hålla längre.
En tillåtande bok om mat och hälsa – på ditt eget sätt.
Per Lunqe ger i Jägarromantikerns kokbok inspiration till god mat som också är mat som inte kostar skjortan. Det är läckra recept och boken vänder sig till dig som behärskar fundamenta i köket men som ändå inte är en avancerad kock. De flesta recepten kostar runt eller under 20 kronor per portion.
Per Lunqe har gjort värnplikten på jägarförbandet K4 och där lärde han sig att hushålla med
Everyone will love these vegan ideas devised for Christmas. The clever plant-based recipes are designed to be crowd-pleasing and properly festive and as well as being meat-free and dairy-free, the recipes boast seasonal produce and sensational flavour.
I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid. Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts upp är svinnet ett me
Pappas skafferi är färdkost för ungdomar som inte bara vill gå på trender, utan förankra sitt kök i tidigare generationers erfarenheter och kunnande.
"Vi blir vad vi äter", sa en gång vår svenska matmor Hiram. Att äta gott tillsammans är grunden för ett liv i lust och glädje. Goda och sunda råvaror är basen i Pappas Skafferi, enkel och rättfram matlagning den röda tråden.
Underbara tapas, baserade på älg, ren, hjort och lax ackompanjerade av såser, marmelader och chutney som är tillagade av skogens skatter. Här finns tapas med räkor, krabba och färsk fisk. Som om inte det vore nog får du också färdiga menyförslag som kan passa vid olika tillfällen: tjejmiddagen, grillfesten, tapas för större sällskap - för att nämna några få. Den här boken representerar det bästa
KLARA, FÄRDIGA… KÖR! är en lättillgänglig bok om vad barn och unga behöver äta och göra för att må bra, inte minst i idrottssammanhang. Den har en faktadel, en receptdel och ett avsnitt med Frågor&Svar.
Dietisten Kajsa Asp ger kunskap och inspiration kring hur livsstilen påverkar dig och enkla knep för att nå de resultat du vill ha. Recepten är framtagna tillsammans med hennes 15-årige son.
Eat, Run, Enjoy is a recipe book designed for runners at all levels. It features 80 mouthwatering recipes including breakfasts, salads, main meals, snacks, drinks and desserts many of which are vegetarian or vegan, and all designed with busy runners in mind.
Includes insightful interviews with some of the world's best trail and mountain runners, who offer their their nutritional advice
Godsaker Året Runt är en fantastisk kreativ receptbok skapad av Isabella Johansson.
Boken har liksom titeln antyder anpassat recepten för var och en av årets månader. Recepten är förstås noggrant utvalda, för att passa just för den aktuella säsongen. Och givetvis ska det vara lätt att baka också – utförliga beskrivningar och stora resultatbilder återfinns därför för samtliga recept.
Boken riktar
Hur kunde den lilla butiken på Gårda rymma alla dessa
varor från hela världen? Varför var Gunnar Gren där och
introducerade olivolja från Italien? Var det verkligen
ransonering på fläsk, ost och ägg i Göteborg 1962?
Varför kom tre ryska kålpråmar uppför Mölndalsån mitt i
vintern?
Denna initierade Göteborgsskildring ger svar på dessa
frågor och på många andra frågor du inte visste att du
ha
Sellerijuice är hälsa och välbefinnande i flytande form. Att dricka juicer och smoothies på selleri är en stor hälsotrend och rekommenderas av influerare världen över. Stjälkselleri är fullmatad med viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Den har inflammationshämmande effekt, ger energi, håller blodsockret på en jämn nivå, kan leda till viktnedgång och stärker kroppens motståndskraft
Rapper s Delight: The Hip Hop Cookbook features 30 recipes inspired by your favourite hip hop artists of today and yesteryear with a wide range of delights such as Wu-Tang Clam Chowder, Public Enemi-so Soup and Busta Key Lime Pie. Each recipe is accompanied by artwork,created by one of thirty of the best upcoming illustrators. Rapper s Delight celebrates humorous parallels between food and hip hop
Författarna Jenny och Magnus Andersson är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Nu verkar de som kända hälsoprofiler inom sitt område och driver bloggen ”Under vårt tak” där deskriver om kost och hälsa.
Vegansk mat är lättlagad, god och tillåtande, precis som all mat ska vara! När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser.
Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av kla
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.
Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska
Enkla och läckra recept till dig som vill äta veganskt men inte vill lägga mycket tid på matlagning. Du behöver bara några få ingredienser och ungefär en kvart i köket.