Kategorier

Matlagning och kokböcker

Attribut
Sortering
Visa per sida

Ramen : japanska nudlar och smårätter

"För den som gillar ramen är denna kokbok ett måste. Vi var fast från första slurken."
Plaza Interiör

"Det är en fantastisk bok som fyller upp ett efterlängtat tomrum. Hatten av."
Umeå Tidning


"Salivframkallande bok. Här börjar nudelfrälsningen."
Jan Gradvall, DI Weekend

I lager
230 kr

Ren & naturlig mat - med recept från Paleoskafferiet

Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster. Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivaror (laktos) och vitt socker.
I lager
260 kr

Romska maträtter / Romane xábenata / Romane habena

I den här unika kokboken har Malmö Romska Idécenter samlat både husmanskost och festmat ur olika romska kulturer i Sverige.
Det är en trespråkig utgåva, med recept på svenska, lovara och polsk romani.
I lager
230 kr

Roten till allt gott

Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter.
Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
I lager
85 kr 48 kr

Satsa på superfood : ger energi till både kropp och själ

Delar av det som tas upp i boken:
- Vad är superfood?
- Presentation av 28 superfoods, innehåll, nytta och användningsområden.
- Var finns antioxidanter?
- Recept för 2 personer med näringsvärden.
- Recept är till frukost, förrätter, huvudrätter, desserter och bakverk.
I lager
100 kr

Sjömat : den ätbara mångfalden i havet

Inget påverkar planetens livsmiljö så mycket som vad vi äter och på vilket sätt vi skaffar vår mat. Den här boken fokuserar på livet i havet och berättar om mångfalden av ätliga (och även några mindre ätliga) havslevande djur och växter. I Sverige använder vi bara ett fåtal av alla dessa arter och fiskar dem ofta för hårt.
I lager
210 kr

Slowcooking i vardagen

Att få sätta sig ner efter en lång dag och äta en god middag, kanske tillsammans med familj eller vänner och få dela varandras dag är en underbar upplevelse. Men hur får du till den där middagen som är både variations- och näringsrik, utan att stressa? Alla kan nog relatera till detta och i denna bok guidar jag dig i hur du tillsammans med din slowcooker kan laga underbart god mat som i stort sett
I lager
250 kr

Smart mat för en frisk kropp och hjärna

En vegansk kokbok med forskningsbaserade tips och råd kring dina kostval! Vad du väljer att äta påverkar din kropp och din hjärna. Visste du att rätt kost både kan förebygga folkhälsosjukdomar och göra det enklare att hålla vikten? Här ger Läkare för framtiden tips på hur du kan förändra din relation till mat och få bättre sömn, skärpt fokus och maximal glädje i vardagen. Boken hjälper dig att

I lager
130 kr

Smöret smakte jag aldrig : recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar

”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. När sommaren nalkades flyttade boskapen till fäboden för att beta bland grånande stugor och blånande berg. Följ med fäbodjäntan när hon kärnar, ystar och lagar allt från vardagens grova gröt till sommarfesternas saffransostkaka. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma.
I lager
210 kr

Smörgåstårtor och smörrebröd

Garanterad festsuccé, klassiska recept och nya favoriter!

Ingen annan rätt passar bättre på bjudningar, mingel, vid högtider och på buffé. Den kan enkelt förberedas och vara klar vid servering – det ger mer tid till gästerna!

Här finns klassiker med ägg, skaldjur och pepparrot men också spännande nya smaker som asiatiskt med wasabi, veganskt med rostad paprika samt glutenfria

Ej i lager
140 kr

Snowfood : kokbok för hungriga skidåkare

God mat och snö gör oss människor gott. I den här boken får du mycket av båda. Kock och skidprofilen Lindor Wink bjuder på 70 recept för den som vill äta gott före, under och efter en aktiv dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen vid after ski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet- medan vi delar dagens åk med varandra.
I lager
230 kr

Soderberg Cafe

9 i lager
310 kr

Soppa, potage & buljong

En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse.

I lager
249 kr 150 kr

Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier

Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.

Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur

Ej i lager
200 kr 108 kr

Svensk gastronomi : en global succé

Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisa­tioner som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk Gastronomi: en global succé (arabiska)

Svensk gastronomi – en global succé (arabisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk gastronomi: en global succé (engelska)

Svensk gastronomi – en global succé (engelsk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk Gastronomi: en global succé (franska)

Svensk gastronomi – en global succé (fransk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk Gastronomi: en global succé (kinesiska)

Svensk gastronomi – en global succé (kinesisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk Gastronomi: en global succé (spansk)

Svensk gastronomi – en global succé (spansk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk Gastronomi: en global succé (tyska)

Svensk gastronomi – en global succé (german version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Sylta, safta & lägg in : ta vara på naturens skafferi

Förvandla säsongens frukter, bär och grönsaker till sylt och marmelad, smakrika inläggningar, läskande saft och värmande glögg. Här bjuds det på en lång rad härliga recept för dig som gillar att sylta, safta och lägga in. Vad sägs om aroniasylt med lakrits, saltinlagda citroner till den marockanska kycklinggrytan, snabbinlagd gurka (rengjord i tvättmaskinen!) och kanderade rosenblad att garnera

Ej i lager
140 kr

Tapas på svenska

Underbara tapas, baserade på älg, ren, hjort och lax ackompanjerade av såser, marmelader och chutney som är tillagade av skogens skatter. Här finns tapas med räkor, krabba och färsk fisk. Som om inte det vore nog får du också färdiga menyförslag som kan passa vid olika tillfällen: tjejmiddagen, grillfesten, tapas för större sällskap - för att nämna några få. Den här boken representerar det bästa
I lager
130 kr

The Complete Vegan Cookbook

From the leading health-focused culinary school comes a comprehensive natural foods bible that shares forty years’ worth of tools and techniques for more than 150 health-supportive recipes.
I lager
170 kr

The Herbivorous Butcher Cookbook

75 vegan recipes for meat alternatives and tasty dishes from cult favorite vegan butcher shop The Herbivorous Butcher.Think of any go-to American meat-focused cookbook. Now, imagine it vegan. From the Guamanian brother-sister duo behind the acclaimed and beloved vegan butcher shop, The Herbivorous Butcher, here are 75 innovative recipes for plant-based meats and standout vegan dishes. These are bu
I lager
220 kr

The Pasta Man

I lager
110 kr

The Wicked Baker

I lager
100 kr

There's a Vegan in the House

This vegan cookbook features over 100 delicious recipes using grains and pulses, perfect for adults and kids. It offers options for every meal, from quick lunches to family dinners. Each recipe includes a "good stuff" box for nutritional value and a "flex it"section for adding meat or dairy, ideal for flexitarian families. This guide provides balanced vegan meals for households exploring veganism.
I lager
120 kr

Thörnströms Kök 1997-2021

På Valborgsmässoafton 1997 öppnade Thörnströms Kök i Göteborg. Ett kvarts sekel senare stängde restaurangen. Det här är historien om en fine dining-restaurang som givit tusentals människor kulinariska högtidsstunder och minnen för livet.Under tre decennier får vi följa det hårda, men passionerade arbetet bakom scenen på en stjärnkrog. Boken innehåller också recept från med Håkans favoritråvaror.
I lager
220 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!