Oavsett om du redan är vegan eller om du bara är nyfiken på att pröva denna diet så är Veganska glassar en utmärkt guide till olika smarriga glassrecept som inte innehåller några animaliska proteiner. Däremot innehåller de rikligt med växtprotein och massor av andra näringsämnen.
Frida Svanberg har på kort tid etablerat sig som "the green queen" när det kommer till bakning. När hon blev vegan insåg hon snabbt att utbudet av veganska bakverk var riktigt uselt, så hon bestämde sig för att göra något åt det. Här handlar det om bakverk där ingredienser som dadlar och avokado är lika förbjudna som ägg och mjölk, Frida vill att alla ska kunna baka tårtor, bullar och kakor som
Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.
Kan man äta gott även utan kött?
Med våra omväxlande recept från hela världen går det alldeles utmärkt. Här
finner du massor av tips på fräscha sallader, innovativa
grönsaksrätter, mättande rätter med potatis, ris och pasta
samt fiberrik kost baserad på spannmål och baljväxter.
Jamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till d
Enkelt att laga, en fröjd att äta! Här hittar du snabba, goda och gröna rätter lagade från grunden. Härliga grönsaker och råvaror i säsong väcker matglädjen, och med inspirerande, smarta recept som alla gillar går det snabbt att få middagen på bordet. Här finns även tips på vad som är bra att ha hemma i kyl, skafferi och frys och hur man kan minska matsvinnet.
Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smak
Ayurveda-inspirerad mat som läkande kraft. I maten vi äter döljer sig så mycket mer än bara det vi förnimmer via smaklökarna och synintrycken. Den här boken gör en djupdykning i matens hälsoeffekter tillsammans med dig som vill äta medvetet och ta hand om det viktigaste du har - din hälsa. Med inspiration hämtad från den gamla indiska läran ayurveda, "läran om livet", beskrivs hur vi bör äta för a
¨Cykelkocken¨ ,Henrik Orre, har besökt Mallorca, Girona, Nice och Lombardiet. Henrik lagar läckra och genuina recept baserade på de lokala köken. Han upptäcker vägarna, råvarorna, städerna, landskapet och människorna genom personliga möten med cyklister och de som arbetar inom cykling. Resultatet är nu samlat i 80 genuina recept tillagade i säsong, underhållande cykelberättelser, kartor, packning
Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
Ett unikt mat- & tidsdokument från Ingegärd Evanders tid som prästfru i London.
Ingegärd ger glimtar från livet omkring dem. Winston Churchills begravning, Gustav VI Adolfs död och bröllopet mellan Diana och Charles. Det är spännande och ibland överraskande.
Tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat. Här har vi samlat de bästa tipsen och läckraste recepten - allt du behöver för att dra igång en egen bokcirkel eller få ny inspiration till den du redan har! Och vi har fått fantastisk hjälp från bokcirklar runt om i Sverige, allt ifrån de som har hållit på i över trettio år till de som har hittat varandra nyligen via Facebook.
Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid bli
Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland.
Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenomspunna sjö. På vår resa runt det kristallklara
vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i stri
Växtbaserat är den ultimata grundboken i växtbaserad, klimatsmart vegomat. Therese Elgquist visar sin nya växtmodell där alla smaker, texturer och näringsämnen finns med i varje rätt. Du får också veta hur du bygger upp ett växtbaserat basskafferi, samt inspireras av recept och tips på sallader, bowls, hummustallrikar, mackor, gröt, röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier. God mat som man mår bra av är ofta väldigt enkel.
Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla
I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid. Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts upp är svinnet ett me
Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar för alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning och du får många bra tips längs vägen.
Veronica Smedh driver det framgångsrika sommarcaféet Virriga Bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust.
Goda smaker och kortresta råvaror. Det är den röda tråden genom denna bok, där författare och värdshus ägare Helena Neraal fokuserar på det hon tycker allra mest om, nämligen matlagning baserat på viltkött. Boken bjuder på recept med kött från älg, hjort, rådjur och ren, samt tillbehör baserade på det du kan hitta i skogen såsom bär, svamp och örter, kombinerat med traditionella grönsaker och goda
Att äta är att leva och Malin Haawind tar maten och livsnjutandet på allvar. Personliga matupplevelser varvas här med experters funderingar och recept som doftar smör och vitlök.
Ät, Spring, Njut är en bok om två passioner: löpning och god mat. Anpassad för löpare på alla nivåer med 80 varierade recept; frukostar, sallader, bröd, huvudrätter, snacks, drycker och efterrätter. Många av recepten är vegetariska eller helt veganska. De är lätt gjorda och välbalanserade, hjälper löpare att nå sina träningsmål och samtidigt äta god och nyttig mat som ger den energi som behövs för
Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.
Gör vardagsmaten både billigare och enklare! Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare! Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en br
Boken för alla som vill börja dagen lite grönare!
I Karins frukost får du inspiration till att börja din dag på bästa sätt. Över 130 recept på hälsosamma och fantastiskt goda frukostar från växtriket som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria. I boken hittar du också träningsprogram.
Efter succén ”Vegansk husmanskost” är matbloggaren Gustav Johansson tillbaka med en ny kokbok för alla som vill hitta veganska alternativ. Denna gång bjuds det på veganska versioner av våra favoriträtter från hela världen. För är det inte det många av oss drömmer om? Att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren.
Att hälsosam matsmältning är nyckeln till en frisk kropp är känt sedan länge. Mindre känt är att också tarmfloran har stor inverkan på immunförsvar, energinivå, humör, koncentration, näringsupptag, kroppsvikt och livskvalitet.
Hur gör man då för att stimulera de goda tarmbakterierna?
Boken ger en bra inspiration till att variera frukostbordet eller mellanmålet. Recepten har även en tydlig märkning för vilka recept som är Laktosfria, gluten fria och vegan. Smoothie Bowls är baserade på en hel del färsk frukt, grönsaker, nötter och frön. Garnera gärna med skivad färsk frukt, nötter och frön. Boken innehåller över 50 lättlagade recept.
Fantastisk vegetarisk och vegansk festmat från populära Trädgårdscaféet på Slottsträdgården Ulriksdal. Plockmat, goda bröd och röror, soppor, sallader och andra rätter, allt kryddat med smaker från världens alla kök. Här finns recept för alla tänkbara tillfällen, perfekta att kombinera som du själv vill, till en festlig måltid runt dukat bord eller som en generös buffé för större sällskap. Det