Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

How to Make Anything Gluten Free - Over 100 Recipes for Everything from Hom

Are you avoiding gluten but yearn for fresh bread, all your favourite takeaways or a naan bread with your curry? And for your sweet tooth do you crave jam doughnuts, bakery-style cookies and classic cakes?
I lager
230 kr

Snowfood : kokbok för hungriga skidåkare

God mat och snö gör oss människor gott. I den här boken får du mycket av båda. Kock och skidprofilen Lindor Wink bjuder på 70 recept för den som vill äta gott före, under och efter en aktiv dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen vid after ski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet- medan vi delar dagens åk med varandra.
I lager
230 kr

Ramen : japanska nudlar och smårätter

"För den som gillar ramen är denna kokbok ett måste. Vi var fast från första slurken."
Plaza Interiör

"Det är en fantastisk bok som fyller upp ett efterlängtat tomrum. Hatten av."
Umeå Tidning


"Salivframkallande bok. Här börjar nudelfrälsningen."
Jan Gradvall, DI Weekend

I lager
230 kr

Outside is free, a food and cycle adventure with Velochef

Cycling and food are a great fit as chef Henrik Orre has shown on both his two earlier books. This time he takes us on an outdoor cooking adventure by gravel bike in Norway, where we ride with him him along gravel roads, down steep mountain faces and through deep valleys. In 50 recipes grouped by ¨ bike ¨ and ¨ basecamp ¨, this book presents dishes composed for both camp stove and campfire. You ca
Ej i lager
230 kr

Ät, Spring, Njut

Ät, Spring, Njut är en bok om två passioner: löpning och god mat. Anpassad för löpare på alla nivåer med 80 varierade recept; frukostar, sallader, bröd, huvudrätter, snacks, drycker och efterrätter. Många av recepten är vegetariska eller helt veganska. De är lätt gjorda och välbalanserade, hjälper löpare att nå sina träningsmål och samtidigt äta god och nyttig mat som ger den energi som behövs för
I lager
220 kr

Vego & vin : rätt vin till vegetarisk mat

Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter. Till alla recepten finns vintips.
I lager
220 kr

Nine Golden Months

I lager
220 kr

Sjömat : den ätbara mångfalden i havet

Inget påverkar planetens livsmiljö så mycket som vad vi äter och på vilket sätt vi skaffar vår mat. Den här boken fokuserar på livet i havet och berättar om mångfalden av ätliga (och även några mindre ätliga) havslevande djur och växter. I Sverige använder vi bara ett fåtal av alla dessa arter och fiskar dem ofta för hårt.
I lager
210 kr

Smöret smakte jag aldrig : recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar

”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. När sommaren nalkades flyttade boskapen till fäboden för att beta bland grånande stugor och blånande berg. Följ med fäbodjäntan när hon kärnar, ystar och lagar allt från vardagens grova gröt till sommarfesternas saffransostkaka. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma.
I lager
210 kr

Jägarromantikern meddelar goda tips på mat som inte kostar skjortan

Per Lunqe ger i Jägarromantikerns kokbok inspiration till god mat som också är mat som inte kostar skjortan. Det är läckra recept och boken vänder sig till dig som behärskar fundamenta i köket men som ändå inte är en avancerad kock. De flesta recepten kostar runt eller under 20 kronor per portion. Per Lunqe har gjort värnplikten på jägarförbandet K4 och där lärde han sig att hushålla med
I lager
210 kr

Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen

Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.

I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har ma

I lager
279 kr 210 kr

Gillis : maten på första plats

Gillis Thalbäck kom tva°a i tv-programmet Sveriges Ma¨sterkock 2017 da¨r han tog tittarna med storm. Efter programmet har Gillis dragit iga°ng en Youtube-kanal som fa°tt en stor och konstant va¨xande fo¨ljarskara. Boken varvar Gillis favoritrecept med hans egen spa¨nnande levnadshistoria och sja¨lvklart mycket bera¨ttelser fra°n inspelningen av tv-programmet.
Ej i lager
200 kr

Vegansk husmanskost : vardagsrätter, klassiker, högtidsmat

Det finns många positiva saker med att äta växtbaserad mat: det är bra för djuren, naturen och för oss människor. Men steget från att äta maten vi är uppvuxna med till att börja äta mer vegetariskt eller veganskt kanske känns långt. Måste jag sluta äta köttbullar på julafton eller avstå sillen till färskpotatisen på midsommarafton? Nej! I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan

I lager
200 kr

Hot For Food Vegan Comfort

Ej i lager
200 kr

Candle 79 Cookbook

"The Candle 79 restaurant expands the horizons of vegan cuisine with more than 100 healthy, plant-based recipes that are also flavorful and sophisticated, for conscientious home cooks"--
9 i lager
200 kr

Karins Frukost : raw food & vegan

Boken för alla som vill börja dagen lite grönare! I Karins frukost får du inspiration till att börja din dag på bästa sätt. Över 130 recept på hälsosamma och fantastiskt goda frukostar från växtriket som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria. I boken hittar du också träningsprogram.
I lager
200 kr

Vegoketo : från frukost till fest

Rickard och Anders har inte bara genomgått en fysisk och mental transformation. De har också via instagram bjudit sina följare på en kavalkad av ketogena bakverk uppblandat med julbord året runt och fredagstacos flera kvällar i veckan. Nu bjuder de dig till bords med sin egen vegoketo receptsamling. Snålt med socker - men njutning i överflöd.
I lager
200 kr

Handbok för den kräsne konsumenten

Handbok för den Kräsne Konsumenten handlar om alla tveksamma tillsatser i mat och de problem många forskare misstänker att dessa kan orsaka hos oss människor.
I lager
200 kr

How Not to Die Cookbook

From the author of the international bestseller How Not To Die comes The How Not To Die Cookbook - a lavish, beautifully illustrated cookbook full of delicious recipes based on the groundbreaking nutritional science of the original book.
Ej i lager
200 kr

Korean Vegan Cookbook - Reflections and Recipes from Omma's Kitchen

Korean cooking is synonymous with fish sauce and barbecue. But it's also all about ingredients like doenjang (fermented soybean paste), gochujang (chili sauce), dashima (seaweed), and more - ingredients that are fully plant-based, unbelievably flavourful, and totally Korean.

I lager
299 kr 190 kr

Vegansk hemkunskap

Det här är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja. Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott”, berättar här om tekniker och råvaror och visar hur du kan använda dem på olika sätt. Recepten är enkla – de innehåller sällan fler än sju ingredienser och är klara på omkring 30 minuter – och precis som i Gustav

I lager
190 kr

Chinese vegan kitchen - more than 225 meat-free, egg-free, dairy-free dishe

Colourful, aromatic and full of flavour and as simple as getting a take-away. The harmonious blending of colour, aroma and flavour has made Chinese cuisine one of the most popular on the planet. As the world's largest producer of fruits and vegetables, China boasts an impressive array of meat-free, egg-free, dairy-free dishes that has, also, made its cuisine one of the earth's healthiest.
I lager
190 kr

Magnifika frukostar : För kemister och andra livsnjutare

Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
I lager
249 kr 190 kr

Mitt livs buffé

En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina ”Keyyo” Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe. Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla

I lager
190 kr

Klassiska rätter på veganskt vis : hållbara recept på maten du inte kan vara utan

Efter succén ”Vegansk husmanskost” är matbloggaren Gustav Johansson tillbaka med en ny kokbok för alla som vill hitta veganska alternativ. Denna gång bjuds det på veganska versioner av våra favoriträtter från hela världen. För är det inte det många av oss drömmer om? Att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren.

Här har Gustav samlat sina bästa recept på

I lager
299 kr 190 kr

65 recept med honung

65 recept med honung är en inspirationsbok och en uppmuntran att sätta piff på tillvaron med förgyllda honungsrätter. Receptsamlingen ger dig dessutom en daglig påminnelse om att vara snäll mot bina, odla en blomma, stötta en biodlare och låta ängsblommorna stå kvar.
I lager
190 kr

¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden

¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbac

I lager
190 kr

Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage

»en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVD

En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.

Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga

I lager
279 kr 190 kr

Prepp : vegorecept för en smartare vardag

Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är v

I lager
279 kr 190 kr

Mera vego : mat för hela familjen

I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetariskt? Här får du inspiration, oavsett om du har som mål att din familj ska skippa kött då och då, eller om du redan lagar vegetariskt men har tröttnat på dina gamla recept.
Ej i lager
190 kr

Little Green Kitchen : enkla vegetariska recept för hela familjen

Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.

I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsos

I lager
249 kr 190 kr

Eld rök grönt : vegetariska rätter från grillen

Lär dig laga grönsaker på elden. Låt maten svärtas ordentligt och njut av de djupa smakerna. Löken blir rejält söt, auberginen får rökig touch och jordärtskockan utvecklar härligt rostade toner.

Att laga vegetariskt över eld är så mycket mer än att lägga grönsaker en stund på grillen. Rotfrukter kan till exempel stoppas direkt i glödande kol, du kan grilla chilipeppar i ett vanligt

I lager
190 kr

Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen

Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla

I lager
279 kr 190 kr

Green Kitchen at Home : enkel och hälsosam vegetarisk mat att njuta av varje dag

I boken Green Kitchen at Home presenterar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl den mat de ständigt återkommer till. Här finns de sanna favoriterna, i form av snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar, desserter och frukostar, men även helgens stora middagar med guldkant. De visar hur de bygger sina måltider med omsorg, och avslöjar de hemliga tri

I lager
279 kr 180 kr

Vegan på 5 ingredienser

Vegansk mat är lättlagad, god och tillåtande, precis som all mat ska vara! När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser.

Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av kla

I lager
279 kr 180 kr

Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest,

I lager
200 kr 180 kr

Gröna linjen: Bjudmat för veganer och alla andra

Veganmat har länge haft ett oförtjänt rykte om sig att vara nyttigt, men tråkigt. Nu är det dags att slå hål på den myten med kokboken Gröna linjen! Glöm bort pekpinnar och hälsohets och säg hej till veganmat i gåbortkostym.
I lager
249 kr 180 kr

Mitt lilla svenska kök : Över 100 recpet inspirerade av svenska årstider oc

Följ med Rachel Khoo på en läcker resa genom det svenska matåret från vårens första picknick på skärgårdsöns klippor genom höstens mysiga middagar till snöklädda vintermåltider med levande ljus, pepparkakor och glögg.
Ej i lager
180 kr

Morberg Bakfickan

"Enkel, okonstlad, genuin. Sådan är maten på de matställen jag gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet, puben – och köket hemma på Tullgarn.

I min nya bok bjuder jag på ett femtiotal traditionella och otraditionella rätter inspirerade av den goda mat som serveras i generösa portioner på bakfickor med kvalitet. Joppes räksallad, steak minute med pommes frites, steambuns med

I lager
180 kr

Matens historia från A till Ö

Sagt om Stora matlexikonet:
"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning

Heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och uppdaterad av Edward Blom!

All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor?

Gr
I lager
180 kr

Kaosvego

Kaosvego är kokboken för dig som vill åt magin vid middagsbordet, bara inte jobba ihjäl dig för att nå dit. Med tjuren Ferdinand som ledstjärna har författarna till succékokböckerna Meravego, Ännu mera vego och Mega vego skapat ett femtiotal helt nya recept på vegetariska vardagsmåltider som går snabbt att svänga ihop och inte kräver tusen krångliga ingredienser för att bli goda.

Ej i lager
180 kr

Homemade vegan pantry

Kitchen crafters know the pleasure of making their own staples and specialty foods, whether it's cultured sour cream or a stellar soup stock. It's a fresher, healthier, more natural approach to eating and living. Now vegans who are sick of buying over-processed, over-packaged products can finally join the homemade revolution.
I lager
180 kr

Veganska godsaker : mina bästa recept på bullar, kakor och cheesecakes

Frida Svanberg har på kort tid etablerat sig som "the green queen" när det kommer till bakning. När hon blev vegan insåg hon snabbt att utbudet av veganska bakverk var riktigt uselt, så hon bestämde sig för att göra något åt det. Här handlar det om bakverk där ingredienser som dadlar och avokado är lika förbjudna som ägg och mjölk, Frida vill att alla ska kunna baka tårtor, bullar och kakor som

I lager
279 kr 180 kr

The Vegan Meat Cookbook

I lager
180 kr

Lättlagade helgmenyer : festliga middagar utan krångel

Det har aldrig varit enklare att bjuda på middag! Här hittar du 16 lättlagade menyer med läckra för- och huvudrätter, snacks att servera innan maten och desserter att runda av kvällen med. Mattias Larsson, känd som Fredagskocken, lär dig dessutom att preppa middagen som en kock och visar vad du kan göra ett dygn i förväg, innan gästerna kommer och strax före servering.

I boken hitt

I lager
180 kr

Familjens gröna favoriter

Boken gör det enkelt för den som vill laga en hälsosam och balanserad kost som hela familjen gillar. Recepten använder välkända basingredienser och till var och en finns även tips för att göra nya varianter av måltiden. Utsökt och nyttig grön mat för hela familjen Favoritrecept för både barn och vuxna.
I lager
180 kr

Fat Gay Vegan

Follow the journey from A to Vegan of one of the world's biggest(!) vegan bloggers and learn what the V-word really means - and why it matters.
6 i lager
180 kr

The 5-Minute Salad Lunchbox

Ej i lager
170 kr

The Complete Vegan Cookbook

From the leading health-focused culinary school comes a comprehensive natural foods bible that shares forty years’ worth of tools and techniques for more than 150 health-supportive recipes.
I lager
170 kr

4 veckors vego : Den stora vegetariska kokboken med veckomenyer, bra råd och mer än 100 recept

Fler och fler äter allt mindre kött. En växtbaserad kost har en mängd hälsomässiga fördelar och är dessutom skonsammare för miljön. I den här boken hittar du läckra menyer och veckoplaner som gör det enkelt att äta vegetariskt. Och de många recepten gör att du kan äta gott och varierat med bra balans mellan olika näringsämnen. En komplett fyraveckorsplan med inköpslistor vecka för vecka
I lager
170 kr

Vegan christmas - over 70 amazing vegan recipes for the festive season and

Vegans and vegetarians everywhere will have the best holiday period ever with Gaz Oakley's fantastic alternatives to the traditional turkey and trimmings. Gaz is an expert in bold flavors and textures, so everyone can enjoy a spectacular centerpiece and amazing food throughout the festive season.
Ej i lager
170 kr

Street vegan

Ej i lager
170 kr

Vélochef i Europa, 80 lokala recept 17 episka cykelturer

¨Cykelkocken¨ ,Henrik Orre, har besökt Mallorca, Girona, Nice och Lombardiet. Henrik lagar läckra och genuina recept baserade på de lokala köken. Han upptäcker vägarna, råvarorna, städerna, landskapet och människorna genom personliga möten med cyklister och de som arbetar inom cykling. Resultatet är nu samlat i 80 genuina recept tillagade i säsong, underhållande cykelberättelser, kartor, packning
3 i lager
170 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!