”Den här boken är inte bara min kärleksförklaring till renen, naturen och det sydsamiska köket. Den är också mittsätt att återupprätta min farmor och alla andra samer i den generationen som berövades möjligheten att vara stoltaöver sina kunskaper om naturen, sin kultur, sitt språk och sitt ursprung. Boken är även en hyllning till min mormorsom lärde mig självhushållningens grunder.
Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt ? mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis.
Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.
Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster.
Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivaror (laktos) och vitt socker.
Jamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till d
Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland, mat med inspiration från många kontin
Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran. Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturlig
Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.
Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska
Författarna Jenny och Magnus Andersson är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Nu verkar de som kända hälsoprofiler inom sitt område och driver bloggen ”Under vårt tak” där deskriver om kost och hälsa.
Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.
I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har ma
Det finns många positiva saker med att äta växtbaserad mat: det är bra för djuren, naturen och för oss människor. Men steget från att äta maten vi är uppvuxna med till att börja äta mer vegetariskt eller veganskt kanske känns långt. Måste jag sluta äta köttbullar på julafton eller avstå sillen till färskpotatisen på midsommarafton? Nej! I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan
Boken för alla som vill börja dagen lite grönare!
I Karins frukost får du inspiration till att börja din dag på bästa sätt. Över 130 recept på hälsosamma och fantastiskt goda frukostar från växtriket som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria. I boken hittar du också träningsprogram.
Gillis Thalbäck kom tva°a i tv-programmet Sveriges Ma¨sterkock 2017 da¨r han tog tittarna med storm. Efter programmet har Gillis dragit iga°ng en Youtube-kanal som fa°tt en stor och konstant va¨xande fo¨ljarskara. Boken varvar Gillis favoritrecept med hans egen spa¨nnande levnadshistoria och sja¨lvklart mycket bera¨ttelser fra°n inspelningen av tv-programmet.
Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla
¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grundenfår du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbac
Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.
I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsos
Lär dig laga grönsaker på elden. Låt maten svärtas ordentligt och njut av de djupa smakerna. Löken blir rejält söt, auberginen får rökig touch och jordärtskockan utvecklar härligt rostade toner.
Att laga vegetariskt över eld är så mycket mer än att lägga grönsaker en stund på grillen. Rotfrukter kan till exempel stoppas direkt i glödande kol, du kan grilla chilipeppar i ett vanligt
I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetariskt? Här får du inspiration, oavsett om du har som mål att din familj ska skippa kött då och då, eller om du redan lagar vegetariskt men har tröttnat på dina gamla recept.
Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är v
En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.
Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest,
I boken Green Kitchen at Home presenterar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl den mat de ständigt återkommer till. Här finns de sanna favoriterna, i form av snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar, desserter och frukostar, men även helgens stora middagar med guldkant. De visar hur de bygger sina måltider med omsorg, och avslöjar de hemliga tri
Vegansk mat är lättlagad, god och tillåtande, precis som all mat ska vara! När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser.
Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av kla
Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid bli
Spänningen ökar, musiken dunkar taktfast i högtalarna, publiken står upp och sjunger, applåderna och ljudnivån höjs till max. TV-kamerorna zoomar in när ni koncentrerade och sammanbitna gemensamt tågar – in i köket med fulla matkassar i händerna. Ni är idag stjärnorna i matlaget som ska tillaga menyn inför kvällens stora fotbollsdrabbning på TV!
Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smak
"Jag är inte vegan själv men brinner för att du skall äta mer grönsaker och att du skall våga prova att laga vegansk comfort food på ett snabbt och enkelt sätt."
2017 lanserade Sebastian Schauermann Taku-Taku, Sveriges första veganska fastfoodkedja och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan efter åtta månader belönades han med flera olika priser däribland Fast food Awards och en n
Sellerijuice är hälsa och välbefinnande i flytande form. Att dricka juicer och smoothies på selleri är en stor hälsotrend och rekommenderas av influerare världen över. Stjälkselleri är fullmatad med viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Den har inflammationshämmande effekt, ger energi, håller blodsockret på en jämn nivå, kan leda till viktnedgång och stärker kroppens motståndskraft
Mat är njutning och smaken ska vara i centrum. Vi är så glada att få chansen att dela med oss av vår passion för och kärlek till mat. Lamyai och Aidah är systrarna som har tagit lundaborna med storm nu är det din tur att bli hänförd! Till vardags driver de Cashew vegan kitchen i Lund där de erbjuder goda lunchbowls och helt fantastiska veganska bakverk.
En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse.
Hälsa från naturens eget apotek! De senaste åren har vi fullkomligt överösts med supergrödor i pulverform, så som spirulina, korngräs, acai, chaga och moringa.. Proppfulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler kan många av supergrödorna stärka vår hälsa och energi. Men vilket av alla ska man välja? Och hur får man i sig dem på ett sätt som smakar gott?
Att äta mindre kött är bra både för miljön och för hälsan. Men för många är det just proteinet som känns svårt att ersätta när man vill gå över till en mer vegetarisk kost. Den här boken visar det stora utbud av protein som finns i växtriket och hjälper dig på vägen till ett grönare kök.
Ayurveda-inspirerad mat som läkande kraft. I maten vi äter döljer sig så mycket mer än bara det vi förnimmer via smaklökarna och synintrycken. Den här boken gör en djupdykning i matens hälsoeffekter tillsammans med dig som vill äta medvetet och ta hand om det viktigaste du har - din hälsa. Med inspiration hämtad från den gamla indiska läran ayurveda, "läran om livet", beskrivs hur vi bör äta för a
Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier. God mat som man mår bra av är ofta väldigt enkel.
Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffs Börje Salming är känd för att vara en riktig hårding. I själva verket är han en äkta mjukis. Han trivs som bäst när han får gå hemma i Vaxholm och skrota, vattna blommorna, skjutsa ungar och passa barnbarn. Och han är kung vid grillen. Vi får följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han b
Godsaker Året Runt är en fantastisk kreativ receptbok skapad av Isabella Johansson.
Boken har liksom titeln antyder anpassat recepten för var och en av årets månader. Recepten är förstås noggrant utvalda, för att passa just för den aktuella säsongen. Och givetvis ska det vara lätt att baka också – utförliga beskrivningar och stora resultatbilder återfinns därför för samtliga recept.
Boken riktar
Kan man äta gott även utan kött?
Med våra omväxlande recept från hela världen går det alldeles utmärkt. Här
finner du massor av tips på fräscha sallader, innovativa
grönsaksrätter, mättande rätter med potatis, ris och pasta
samt fiberrik kost baserad på spannmål och baljväxter.
Oavsett om du redan är vegan eller om du bara är nyfiken på att pröva denna diet så är Veganska glassar en utmärkt guide till olika smarriga glassrecept som inte innehåller några animaliska proteiner. Däremot innehåller de rikligt med växtprotein och massor av andra näringsämnen.
Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter. Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
I den här lilla boken finns 30 nya recept som snabbt kommer att få kultstatus: gazpacho, bakade auberginer, kyckling-nugggets med grönsaker och ketchup, revben med honungssås, sjutunga på italienska, jätteräkor med lime för att nämna några. Du kan hitta några av dina blivande älskningsrätter här. Prova!
Made by Mary är en av Sveriges populäraste matbloggare. Hennes läckra vegetariska och veganska recept har fått matälskare på fall världen över. I denna kokbok har hon tagit fram nytänkande gröna frukostar både för stressiga vardagsmorgnar och lata helgbruncher.
I lager
55 kr38 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!
Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.