Sagt om Stora matlexikonet: "En oundgänglig uppslagsbok" Upsala Nya Tidning
Heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och uppdaterad av Edward Blom!
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
Tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat. Här har vi samlat de bästa tipsen och läckraste recepten - allt du behöver för att dra igång en egen bokcirkel eller få ny inspiration till den du redan har! Och vi har fått fantastisk hjälp från bokcirklar runt om i Sverige, allt ifrån de som har hållit på i över trettio år till de som har hittat varandra nyligen via Facebook.
Ta vara på råvarorna i vårt traditionella svenska kök med denna inspirerande samling favoriter. Här finns alla rätter du känner igen från barndomen, men på ett nytt sätt! Kåldolmar med krispigt grön savojkål, kroppkakor med syrliga lingon, raggmunk, rotmos och strömming med klassiska tillbehör. Kunskapen om vår svenska husmanskost lever nu vidare till nästa gen
Garanterad festsuccé, klassiska recept och nya favoriter!
Ingen annan rätt passar bättre på bjudningar, mingel, vid högtider och på buffé. Den kan enkelt förberedas och vara klar vid servering – det ger mer tid till gästerna!
Här finns klassiker med ägg, skaldjur och pepparrot men också spännande nya smaker som asiatiskt med wasabi, veganskt med rostad paprika samt glutenfria
Det har aldrig varit enklare att bjuda på middag! Här hittar du 16 lättlagade menyer med läckra för- och huvudrätter, snacks att servera innan maten och desserter att runda av kvällen med. Mattias Larsson, känd som Fredagskocken, lär dig dessutom att preppa middagen som en kock och visar vad du kan göra ett dygn i förväg, innan gästerna kommer och strax före servering.
Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.
Gör vardagsmaten både billigare och enklare! Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare! Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en br
Enkelt att laga, en fröjd att äta! Här hittar du snabba, goda och gröna rätter lagade från grunden. Härliga grönsaker och råvaror i säsong väcker matglädjen, och med inspirerande, smarta recept som alla gillar går det snabbt att få middagen på bordet. Här finns även tips på vad som är bra att ha hemma i kyl, skafferi och frys och hur man kan minska matsvinnet.
En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina ”Keyyo” Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe. Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla
Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med.
Älskar du glass? Gör då dina favoritsorter själv! Med över 100 läckra recept i boken är det verkligen ingen konst. Sammetslen gräddglass, uppfriskande fruktsorbet, fjäderlätt yoghurtglass, himmelsk parfait som smälter i munnen och superfräsch granité - här finns något för alla!
För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.
I sin nya bok Äntligen helg radar han upp 15 fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här
Få av oss får chansen att sitta igenom en traditionell teceremoni eller kaisekimåltid, men en latte med smak av matcha hittar du snart vart som helst.
Den här boken hjälper dig att fånga
matchastunden fullt ut. Vi ger en grundkurs i historia, traditioner och handlag. Du får recept på veganska smårätter som leder fram till finalen, matchadrycker och -desserter som enligt Renée gör teet rättvisa.
Svensk gastronomi – en global succé (arabisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (kinesisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (engelsk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
God mat och snö gör oss människor gott. I den här boken får du mycket av båda. Kock och skidprofilen Lindor Wink bjuder på 70 recept för den som vill äta gott före, under och efter en aktiv dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen vid after ski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet- medan vi delar dagens åk med varandra.
Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept.
Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.
Ett unikt mat- & tidsdokument från Ingegärd Evanders tid som prästfru i London.
Ingegärd ger glimtar från livet omkring dem. Winston Churchills begravning, Gustav VI Adolfs död och bröllopet mellan Diana och Charles. Det är spännande och ibland överraskande.
Matsvinn kallas den mat som slängs trots att den hade gått utmärkt att äta. Varje år kastas hela 95 kg mat per person i de svenska hemmen. Det blir en stor påfrestning på miljön och innebär dessutom mindre pengar i plånboken i onödan. Att minska matsvinnet är därför en konkret, och ofta väldigt enkel, sak som alla kan göra för att spara på våra gemensamma resurser.
På Valborgsmässoafton 1997 öppnade Thörnströms Kök i Göteborg. Ett kvarts sekel senare stängde restaurangen. Det här är historien om en fine dining-restaurang som givit tusentals människor kulinariska högtidsstunder och minnen för livet.Under tre decennier får vi följa det hårda, men passionerade arbetet bakom scenen på en stjärnkrog. Boken innehåller också recept från med Håkans favoritråvaror.
Efter två tidigare publicerade succéböcker,
kommer nu paret Jenny & Magnus Andersson
med sin tredje bok, Adventsmys & Glöggfest.
En bok med recept inför hela advents- &
jultiden, allt det goda man kan önska inför
alla advents- och glöggbjudningar.
Ett fyrtiotal recept bl a pepparkaksrutor med choklad och apelsin, grönkålspaj med valnötter, cashewglass med mandel och fikoncrunch.