Kategorier

Matlagning och kokböcker

Attribut
Aktuellt filter
Mediatyp: Inbunden
Språk: Svenska
Sortering
Visa per sida

Godsaker året runt

Godsaker Året Runt är en fantastisk kreativ receptbok skapad av Isabella Johansson. Boken har liksom titeln antyder anpassat recepten för var och en av årets månader. Recepten är förstås noggrant utvalda, för att passa just för den aktuella säsongen. Och givetvis ska det vara lätt att baka också – utförliga beskrivningar och stora resultatbilder återfinns därför för samtliga recept. Boken riktar
I lager
85 kr

Boken om selleri : juicer, sallader och mycket mer

Sellerijuice är hälsa och välbefinnande i flytande form. Att dricka juicer och smoothies på selleri är en stor hälsotrend och rekommenderas av influerare världen över. Stjälkselleri är fullmatad med viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Den har inflammationshämmande effekt, ger energi, håller blodsockret på en jämn nivå, kan leda till viktnedgång och stärker kroppens motståndskraft
I lager
150 kr

Nyttigare gott -

Författarna Jenny och Magnus Andersson är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Nu verkar de som kända hälsoprofiler inom sitt område och driver bloggen ”Under vårt tak” där deskriver om kost och hälsa.
I lager
240 kr

Vegan på 5 ingredienser

Vegansk mat är lättlagad, god och tillåtande, precis som all mat ska vara! När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser.

Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av kla

I lager
279 kr 180 kr

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.

Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska

I lager
240 kr

Boosta din hälsa med naturens superfoods

Hälsa från naturens eget apotek! De senaste åren har vi fullkomligt överösts med supergrödor i pulverform, så som spirulina, korngräs, acai, chaga och moringa.. Proppfulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler kan många av supergrödorna stärka vår hälsa och energi. Men vilket av alla ska man välja? Och hur får man i sig dem på ett sätt som smakar gott?
I lager
199 kr 140 kr

Vego : enkla & goda rätter för alla

Enkla & goda rätter för alla

Jamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till d

I lager
260 kr

Little Green Kitchen : enkla vegetariska recept för hela familjen

Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.

I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsos

I lager
249 kr 190 kr

Värmande vego : comfort food deluxe

Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid bli

I lager
249 kr 160 kr

Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen

Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.

I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har ma

I lager
279 kr 210 kr

Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen

Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla

I lager
279 kr 190 kr

Prepp : vegorecept för en smartare vardag

Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är v

I lager
279 kr 190 kr

Vegansk husmanskost : vardagsrätter, klassiker, högtidsmat

Det finns många positiva saker med att äta växtbaserad mat: det är bra för djuren, naturen och för oss människor. Men steget från att äta maten vi är uppvuxna med till att börja äta mer vegetariskt eller veganskt kanske känns långt. Måste jag sluta äta köttbullar på julafton eller avstå sillen till färskpotatisen på midsommarafton? Nej! I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan

I lager
200 kr

Gröna proteiner : 50 recept med växtbaserade proteinkällor

Att äta mindre kött är bra både för miljön och för hälsan. Men för många är det just proteinet som känns svårt att ersätta när man vill gå över till en mer vegetarisk kost. Den här boken visar det stora utbud av protein som finns i växtriket och hjälper dig på vägen till ett grönare kök.

I lager
199 kr 130 kr

Roten till allt gott

Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter.
Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
I lager
85 kr 48 kr

Kärnfrisk mat

Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt ? mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis.
I lager
280 kr

Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest,

I lager
200 kr 180 kr

Soppa, potage & buljong

En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse.

I lager
249 kr 150 kr

¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden

¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbac

I lager
190 kr

Eld rök grönt : vegetariska rätter från grillen

Lär dig laga grönsaker på elden. Låt maten svärtas ordentligt och njut av de djupa smakerna. Löken blir rejält söt, auberginen får rökig touch och jordärtskockan utvecklar härligt rostade toner.

Att laga vegetariskt över eld är så mycket mer än att lägga grönsaker en stund på grillen. Rotfrukter kan till exempel stoppas direkt i glödande kol, du kan grilla chilipeppar i ett vanligt

I lager
190 kr

Hävvi = Självklart : sydsamisk mat tolkad av Elaine Asp

”Den här boken är inte bara min kärleksförklaring till renen, naturen och det sydsamiska köket. Den är också mittsätt att återupprätta min farmor och alla andra samer i den generationen som berövades möjligheten att vara stoltaöver sina kunskaper om naturen, sin kultur, sitt språk och sitt ursprung. Boken är även en hyllning till min mormorsom lärde mig självhushållningens grunder.
I lager
360 kr

Veganska glassar

Oavsett om du redan är vegan eller om du bara är nyfiken på att pröva denna diet så är Veganska glassar en utmärkt guide till olika smarriga glassrecept som inte innehåller några animaliska proteiner. Däremot innehåller de rikligt med växtprotein och massor av andra näringsämnen.
I lager
65 kr

Vegansk snabbmat : streetfood för alla

"Jag är inte vegan själv men brinner för att du skall äta mer grönsaker och att du skall våga prova att laga vegansk comfort food på ett snabbt och enkelt sätt."

2017 lanserade Sebastian Schauermann Taku-Taku, Sveriges första veganska fastfoodkedja och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan efter åtta månader belönades han med flera olika priser däribland Fast food Awards och en n

I lager
249 kr 160 kr

Ren & naturlig mat - med recept från Paleoskafferiet

Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster. Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivaror (laktos) och vitt socker.
I lager
260 kr

Den lilla boken om Ketchup : 30 märkesrecept

I den här lilla boken finns 30 nya recept som snabbt kommer att få kultstatus: gazpacho, bakade auberginer, kyckling-nugggets med grönsaker och ketchup, revben med honungssås, sjutunga på italienska, jätteräkor med lime för att nämna några. Du kan hitta några av dina blivande älskningsrätter här. Prova!
I lager
45 kr

Ramen : japanska nudlar och smårätter

"För den som gillar ramen är denna kokbok ett måste. Vi var fast från första slurken."
Plaza Interiör

"Det är en fantastisk bok som fyller upp ett efterlängtat tomrum. Hatten av."
Umeå Tidning


"Salivframkallande bok. Här börjar nudelfrälsningen."
Jan Gradvall, DI Weekend

I lager
230 kr

Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage

»en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVD

En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.

Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga

I lager
279 kr 190 kr

Vegetariskt

Kan man äta gott även utan kött?
Med våra omväxlande recept från hela världen går det alldeles utmärkt. Här finner du massor av tips på fräscha sallader, innovativa grönsaksrätter, mättande rätter med potatis, ris och pasta samt fiberrik kost baserad på spannmål och baljväxter.
I lager
99 kr 65 kr

Vegansk streetfood

Mat är njutning och smaken ska vara i centrum. Vi är så glada att få chansen att dela med oss av vår passion för och kärlek till mat. Lamyai och Aidah är systrarna som har tagit lundaborna med storm nu är det din tur att bli hänförd! Till vardags driver de Cashew vegan kitchen i Lund där de erbjuder goda lunchbowls och helt fantastiska veganska bakverk.
Ej i lager
150 kr

Hannus jordiga : vegetariska recept från min köksträdgård

Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland, mat med inspiration från många kontin

3 i lager
250 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!