Grön mat är numera en självklarhet i vår matlagning. Nu är det dags att låta grönsakerna spela huvudrollen även på grillen. Grillade grönsaker är nämligen inte längre enbart ett tillbehör – och långt mycket mer än brända lök- och paprikaspett och foliebakad banan.
En grillad grönsak kan vara en matig och läcker huvudingrediens eller ett tillbehör, den kan utgöra basen i en underbar röra e
Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffs Börje Salming är känd för att vara en riktig hårding. I själva verket är han en äkta mjukis. Han trivs som bäst när han får gå hemma i Vaxholm och skrota, vattna blommorna, skjutsa ungar och passa barnbarn. Och han är kung vid grillen. Vi får följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han b
En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.
Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga
Veganmat har länge haft ett oförtjänt rykte om sig att vara nyttigt, men tråkigt. Nu är det dags att slå hål på den myten med kokboken Gröna linjen! Glöm bort pekpinnar och hälsohets och säg hej till veganmat i gåbortkostym.
Att äta mindre kött är bra både för miljön och för hälsan. Men för många är det just proteinet som känns svårt att ersätta när man vill gå över till en mer vegetarisk kost. Den här boken visar det stora utbud av protein som finns i växtriket och hjälper dig på vägen till ett grönare kök.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet.
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.
Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska
Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.
Handbok för den Kräsne Konsumenten handlar om alla tveksamma tillsatser i mat och de problem många forskare misstänker att dessa kan orsaka hos oss människor.
Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland, mat med inspiration från många kontin
I Happy Food Green delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida oss till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både oss och miljön friskare.
I boken Hjärna. Hjärta. Mage. beskrivs komplicerade samband kring kropp och kost, träning, sömn, tarmens bakterier och hjärnan. Allt hänger ihop och genom att utnyttja sambanden kan du hjälpa kropp och knopp till att orka mer och hålla längre.
En tillåtande bok om mat och hälsa – på ditt eget sätt.
Barbro Hästeskos hushållsbok visar att ett herrgårdshushåll i början av 1700-talet var en hel värld för sig. För adelskvinnan som ledde hushållet var en receptbok där det också ingick råd av olika slag och huskurer oumbärlig.
Med fotografier av Katja Hagelstam.
Ta vara på råvarorna i vårt traditionella svenska kök med denna inspirerande samling favoriter. Här finns alla rätter du känner igen från barndomen, men på ett nytt sätt! Kåldolmar med krispigt grön savojkål, kroppkakor med syrliga lingon, raggmunk, rotmos och strömming med klassiska tillbehör. Kunskapen om vår svenska husmanskost lever nu vidare till nästa gen
”Den här boken är inte bara min kärleksförklaring till renen, naturen och det sydsamiska köket. Den är också mittsätt att återupprätta min farmor och alla andra samer i den generationen som berövades möjligheten att vara stoltaöver sina kunskaper om naturen, sin kultur, sitt språk och sitt ursprung. Boken är även en hyllning till min mormorsom lärde mig självhushållningens grunder.
Grönt, enkelt och gott - för hela familjen! Populära tv-kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej är en mästare på att laga mat som är lika lättlagad som god. I nya boken Jessicas vegomiddagar - hur lätt som helst är recepten korta och superenkla. De går att laga som de är, men är också lätta att utveckla efter egen smak, eller efter barnens önskemål.
Per Lunqe ger i Jägarromantikerns kokbok inspiration till god mat som också är mat som inte kostar skjortan. Det är läckra recept och boken vänder sig till dig som behärskar fundamenta i köket men som ändå inte är en avancerad kock. De flesta recepten kostar runt eller under 20 kronor per portion.
Per Lunqe har gjort värnplikten på jägarförbandet K4 och där lärde han sig att hushålla med
Kaosvego är kokboken för dig som vill åt magin vid middagsbordet, bara inte jobba ihjäl dig för att nå dit. Med tjuren Ferdinand som ledstjärna har författarna till succékokböckerna Meravego, Ännu mera vego och Mega vego skapat ett femtiotal helt nya recept på vegetariska vardagsmåltider som går snabbt att svänga ihop och inte kräver tusen krångliga ingredienser för att bli goda.
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest,
KLARA, FÄRDIGA… KÖR! är en lättillgänglig bok om vad barn och unga behöver äta och göra för att må bra, inte minst i idrottssammanhang. Den har en faktadel, en receptdel och ett avsnitt med Frågor&Svar.
Dietisten Kajsa Asp ger kunskap och inspiration kring hur livsstilen påverkar dig och enkla knep för att nå de resultat du vill ha. Recepten är framtagna tillsammans med hennes 15-årige son.
Vill du laga mat i din slowcooker som är fantastiskt god och samtidigt kalorismart?
Då är detta boken för dig! Här hittar du recept för både vardag och fest som är kaloriberäknade samt visar gram och procent av protein, kolhydrater och
fett så du kan ha koll på vad maten innehåller.
Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt ? mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis.
Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Njut av sommaren i fulla drag! Den här boken är fylld till brädden med sommar, värme och solkatter som dansar över vackra glas och karaffer. Svalka dig med en läskande bål, en fräsch sorbet eller kanske en uppfriskande granité. Njut av de rika smakerna och den härliga sötman av solmogna frukter. Alla recepten är alkoholfria och överraskande enkla att blanda till.
Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.
I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsos
Efter de framgångsrika matböckerna i "Lyxlagat" serien och "Lergrytor, stekar och långkok" är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok.
Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har sitt eget kapitel och de 66 recepten inspirerar i vanlig Lyxlagatanda till njutningsfull matlagning.
Mat som njutning för både kock och gäst! Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar hans matlustar med er på en spännande resa: boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäst får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats.
Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Daniel är för övrigt allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å e
Utsedd till en av världens fyra bästa specialkokböcker i prestigefyllda Gourmand Awards 2019!
I den här vackra kokboken får du lära dig hur du bygger en god tarmflora med hjälp av recept som innehåller resistent stärkelse/prebiotika vilket är själva grunden för en god hälsa och vikt.
Maten i kokboken är vanlig naturlig vardagsmat för alla. Den är extra näringstät och stärker ditt immunförsvar. Mat som boostar ögat, smaklökar, tarmflora och stödjer alla celler i din kropp. Extra bra för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergi och autoimmun sjukdom. Recepten och informationen i kokboken är enligt paleo-, lågkolhydratskost och autoimmuna protokollet (AIP).