Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

Vegoketo : från frukost till fest

Rickard och Anders har inte bara genomgått en fysisk och mental transformation. De har också via instagram bjudit sina följare på en kavalkad av ketogena bakverk uppblandat med julbord året runt och fredagstacos flera kvällar i veckan. Nu bjuder de dig till bords med sin egen vegoketo receptsamling. Snålt med socker - men njutning i överflöd.
I lager
200 kr

Vegomejerier : gör egen mjölk, smör, ost av nötter, kärnor och gryn

Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smak

I lager
249 kr 160 kr

Wellness och maten

Ayurveda-inspirerad mat som läkande kraft. I maten vi äter döljer sig så mycket mer än bara det vi förnimmer via smaklökarna och synintrycken. Den här boken gör en djupdykning i matens hälsoeffekter tillsammans med dig som vill äta medvetet och ta hand om det viktigaste du har - din hälsa. Med inspiration hämtad från den gamla indiska läran ayurveda, "läran om livet", beskrivs hur vi bör äta för a
I lager
130 kr

Vélochef i Europa, 80 lokala recept 17 episka cykelturer

¨Cykelkocken¨ ,Henrik Orre, har besökt Mallorca, Girona, Nice och Lombardiet. Henrik lagar läckra och genuina recept baserade på de lokala köken. Han upptäcker vägarna, råvarorna, städerna, landskapet och människorna genom personliga möten med cyklister och de som arbetar inom cykling. Resultatet är nu samlat i 80 genuina recept tillagade i säsong, underhållande cykelberättelser, kartor, packning
7 i lager
170 kr

Viltköttet : Förberedelser och tillagning

"Viltöttet" är ett mellanting mellan en styckningsbok och receptbok. Hur gör man med köttbiten som ligger där på köksbänken? Boken går igenom vilka bitar av djuret som passar till vad, grundprinciperna för tillagning, eftermörning, saltning, rökning, torkning, inälvor och köttfärs. Här avhandlas också kökshygien, utrustning, knivar och kryddor - inte minst de man kan hämta ur den svenska naturen.
I lager
150 kr

Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket

Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
3 i lager
150 kr

Wokrätter

Upptäck wokens snabba och enkla hemligheter
I lager
55 kr

Välkommen till prästgården på Harcourt Street

Ett unikt mat- & tidsdokument från Ingegärd Evanders tid som prästfru i London. Ingegärd ger glimtar från livet omkring dem. Winston Churchills begravning, Gustav VI Adolfs död och bröllopet mellan Diana och Charles. Det är spännande och ibland överraskande.
I lager
260 kr

Välkommen till Vegoriket

Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, varsamhet och utan pekpinnar guidar dig till en grönare livsstil. Boken innehåller allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middag att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Allt utan animaliska produkter och med mycket smak och variation. Vegansk mat är förvisso ofta nyttig, men även den som gillar gräddigt, krämig

I lager
149 kr 85 kr

Vänskap, böcker & mat : inspiration och recept för bokcirkeln

Tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat. Här har vi samlat de bästa tipsen och läckraste recepten - allt du behöver för att dra igång en egen bokcirkel eller få ny inspiration till den du redan har! Och vi har fått fantastisk hjälp från bokcirklar runt om i Sverige, allt ifrån de som har hållit på i över trettio år till de som har hittat varandra nyligen via Facebook.
I lager
45 kr

Värmande vego : comfort food deluxe

Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid bli

I lager
249 kr 160 kr

Vättern - möten, mat, människor

Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland. Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenomspunna sjö. På vår resa runt det kristallklara vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i stri
4 i lager
260 kr

Växtbaserat : god och enkel mat för alla

Växtbaserat är den ultimata grundboken i växtbaserad, klimatsmart vegomat. Therese Elgquist visar sin nya växtmodell där alla smaker, texturer och näringsämnen finns med i varje rätt. Du får också veta hur du bygger upp ett växtbaserat basskafferi, samt inspireras av recept och tips på sallader, bowls, hummustallrikar, mackor, gröt, röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
I lager
249 kr 170 kr

Yogamat

Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier. God mat som man mår bra av är ofta väldigt enkel.
I lager
130 kr

Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen

Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla

I lager
279 kr 190 kr

Zero waste i köket : konsten att använda spill, spad och kanter

I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom
ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av
maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid.
Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts
upp är svinnet ett me

I lager
160 kr

Året runt med Virriga Bakverk

Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar för alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning och du får många bra tips längs vägen. Veronica Smedh driver det framgångsrika sommarcaféet Virriga Bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust.
I lager
240 kr

Älg & Co

Goda smaker och kortresta råvaror. Det är den röda tråden genom denna bok, där författare och värdshus ägare Helena Neraal fokuserar på det hon tycker allra mest om, nämligen matlagning baserat på viltkött. Boken bjuder på recept med kött från älg, hjort, rådjur och ren, samt tillbehör baserade på det du kan hitta i skogen såsom bär, svamp och örter, kombinerat med traditionella grönsaker och goda
I lager
140 kr

Äntligen helg : lite vassare, mycket godare

För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.

I sin nya bok Äntligen helg radar han upp 15 fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här

Ej i lager
110 kr 68 kr

Ät din jävel : en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör

Att äta är att leva och Malin Haawind tar maten och livsnjutandet på allvar. Personliga matupplevelser varvas här med experters funderingar och recept som doftar smör och vitlök.

I lager
140 kr

Ät, Spring, Njut

Ät, Spring, Njut är en bok om två passioner: löpning och god mat. Anpassad för löpare på alla nivåer med 80 varierade recept; frukostar, sallader, bröd, huvudrätter, snacks, drycker och efterrätter. Många av recepten är vegetariska eller helt veganska. De är lätt gjorda och välbalanserade, hjälper löpare att nå sina träningsmål och samtidigt äta god och nyttig mat som ger den energi som behövs för
I lager
220 kr

Billigare vardagsmat : smarta och enkla middagstips

Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.

Gör vardagsmaten både billigare och enklare! Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare! Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en br

Ej i lager
130 kr

Karins Frukost : raw food & vegan

Boken för alla som vill börja dagen lite grönare! I Karins frukost får du inspiration till att börja din dag på bästa sätt. Över 130 recept på hälsosamma och fantastiskt goda frukostar från växtriket som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria. I boken hittar du också träningsprogram.
I lager
180 kr

Klassiska rätter på veganskt vis : hållbara recept på maten du inte kan vara utan

Efter succén ”Vegansk husmanskost” är matbloggaren Gustav Johansson tillbaka med en ny kokbok för alla som vill hitta veganska alternativ. Denna gång bjuds det på veganska versioner av våra favoriträtter från hela världen. För är det inte det många av oss drömmer om? Att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren.

Här har Gustav samlat sina bästa recept på

I lager
299 kr 190 kr

Probiotiska smoothies : för lugn mage, vital tarmflora coh ökat välmående

Att hälsosam matsmältning är nyckeln till en frisk kropp är känt sedan länge. Mindre känt är att också tarmfloran har stor inverkan på immunförsvar, energinivå, humör, koncentration, näringsupptag, kroppsvikt och livskvalitet.

Hur gör man då för att stimulera de goda tarmbakterierna?

 

I lager
120 kr

Smoothie Bowls : receptboken

Boken ger en bra inspiration till att variera frukostbordet eller mellanmålet. Recepten har även en tydlig märkning för vilka recept som är Laktosfria, gluten fria och vegan. Smoothie Bowls är baserade på en hel del färsk frukt, grönsaker, nötter och frön. Garnera gärna med skivad färsk frukt, nötter och frön. Boken innehåller över 50 lättlagade recept.
I lager
100 kr

Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal

Fantastisk vegetarisk och vegansk festmat från populära Trädgårdscaféet på Slottsträdgården Ulriksdal. Plockmat, goda bröd och röror, soppor, sallader och andra rätter, allt kryddat med smaker från världens alla kök. Här finns recept för alla tänkbara tillfällen, perfekta att kombinera som du själv vill, till en festlig måltid runt dukat bord eller som en generös buffé för större sällskap. Det

Ej i lager
140 kr

Veganska bakverk

Veganskt är gott, vackert och ger dig energi! Den här boken är fylld av klassiska recept i ny tappning som är bra för hälsan, utan mjölk och vitt socker. Recepten är inspirerade av allt från klassisk tiramisu och morotskaka till kakdegs-kaka – och självklart har även den älskade chokladen sin plats.
I lager
100 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!