I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid. Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts upp är svinnet ett me
Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar för alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning och du får många bra tips längs vägen.
Veronica Smedh driver det framgångsrika sommarcaféet Virriga Bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust.
Goda smaker och kortresta råvaror. Det är den röda tråden genom denna bok, där författare och värdshus ägare Helena Neraal fokuserar på det hon tycker allra mest om, nämligen matlagning baserat på viltkött. Boken bjuder på recept med kött från älg, hjort, rådjur och ren, samt tillbehör baserade på det du kan hitta i skogen såsom bär, svamp och örter, kombinerat med traditionella grönsaker och goda
Att äta är att leva och Malin Haawind tar maten och livsnjutandet på allvar. Personliga matupplevelser varvas här med experters funderingar och recept som doftar smör och vitlök.
Ät, Spring, Njut är en bok om två passioner: löpning och god mat. Anpassad för löpare på alla nivåer med 80 varierade recept; frukostar, sallader, bröd, huvudrätter, snacks, drycker och efterrätter. Många av recepten är vegetariska eller helt veganska. De är lätt gjorda och välbalanserade, hjälper löpare att nå sina träningsmål och samtidigt äta god och nyttig mat som ger den energi som behövs för
Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.
Gör vardagsmaten både billigare och enklare! Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare! Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en br
More than 75 easy food and body recipes help you incorporate CBD into your daily life for overall wellness and targeted issues, brought to you by the founders of Dazey CBD.
Whether you are CBD curious or a longtime CBD fan looking for new ways to infuse CBD into your daily wellness regime, CBD & Chill is a must-have resource. This hip and helpful guide includes 75 recipes for optimal wellness, al
Fake Meat is packed with 125 recipes that will satisfy every kind of meat craving, from a vegan Philly cheesesteak and a basket of wings to a rich, gooey lasagna.
Boken för alla som vill börja dagen lite grönare!
I Karins frukost får du inspiration till att börja din dag på bästa sätt. Över 130 recept på hälsosamma och fantastiskt goda frukostar från växtriket som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria. I boken hittar du också träningsprogram.
Efter succén ”Vegansk husmanskost” är matbloggaren Gustav Johansson tillbaka med en ny kokbok för alla som vill hitta veganska alternativ. Denna gång bjuds det på veganska versioner av våra favoriträtter från hela världen. För är det inte det många av oss drömmer om? Att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren.
Larousse Gastronomique is the world's classic culinary reference book, with over 35,000 copies sold in the UK alone. Larousse is known and loved for its authoritative and comprehensive collection of recipes. Here it is brought up to date for 2009 in an attractive edition containing over 900 new colour and black and white photographs. All chapters have been read and edited by field specialists, and
Plant-based foods have a dramatically lower negative impact on the environment than meats and animal products, as hundreds of studies have revealed. If you are a vegan and eat plant-based foods only, chances are you know this already. If you are a vegetarian or an omnivore, you probably have heard that this is one of the many reasons—quite aside from the ample health benefits of eating more plants
Mimi explores the beautiful coasts and countrysides of Italy in this lavishly photographed cookbook featuring simple, authentic recipes inspired by the country's devoted producers and rich food heritage.
“A tribute to the home cooking of real families across the country.”—The Wall Street Journal
NAMED ONE OF THE BEST COOKBOOKS OF THE YEAR BY FOOD NETWORK
Beloved for her gorge
Att hälsosam matsmältning är nyckeln till en frisk kropp är känt sedan länge. Mindre känt är att också tarmfloran har stor inverkan på immunförsvar, energinivå, humör, koncentration, näringsupptag, kroppsvikt och livskvalitet.
Hur gör man då för att stimulera de goda tarmbakterierna?
Delicious and beautiful recipes from Martha Stewart’s personal salad chef and the self-proclaimed “Bob Ross of salads.”Offering more than 100 inspired recipes, recipe developer and food stylist Jess Damuck shares her passion for making truly delicious salads. Salad Freak encourages readers to discover and embrace their own salad obsessions. With the right recipes, you will want to eat salad for ev
Boken ger en bra inspiration till att variera frukostbordet eller mellanmålet. Recepten har även en tydlig märkning för vilka recept som är Laktosfria, gluten fria och vegan. Smoothie Bowls är baserade på en hel del färsk frukt, grönsaker, nötter och frön. Garnera gärna med skivad färsk frukt, nötter och frön. Boken innehåller över 50 lättlagade recept.
Master the art of improvising your lunch, using whatever you've got lying around, with this simple cookbook.
When your cupboard is looking a bit bare, it's hard to get inspired to make lunch for the day ahead. We can often run out of inspiration too, meaning we end up with the same dull lunch every day - or worse yet, buying every meal out and about. Those costs add up.
The 5-Minute 5-Ingredien
What is "compleating"? Completely eating every part of a fruit or vegetable!Plant-based diets are a wonderful way to protect the planet, but fruits and vegetables still have carbon footprints, and often the parts we throw away or compost are the most nutritious and delicious bits. Ellen Tout, sustainability expert and dedicated vegan, is passionate about maximizing the benefits of veganism, and th
100+ hearty, succulent, people-pleasing meals featuring vegan meat, from comfort food classics and speedy weeknight dinners to global flavors and showstoppers, plus recipes for DIY vegan meats and cheeses.
“When vegan cheese queen Miyoko Schinner pens a new cookbook, you don´t walk to your nearest bookstore. You run. . . . Get ready for your weeknight dinners to never be the same.”—
Whether you are a full-time vegan or you choose to cut out animal products whenever possible, there's no need to miss out on your favourite cakes. Baking without eggs, butter and milk is not only possible, but also easy and just as delicious as what you are used to baking. There are now so many alternative ingredients available from supermarkets and health food stores and with Angela Romeo's inspi
Everyone will love these vegan ideas devised for Christmas. The clever plant-based recipes are designed to be crowd-pleasing and properly festive and as well as being meat-free and dairy-free, the recipes boast seasonal produce and sensational flavour.