Once in a blue moon a book is published that changes irrevocably the face of things. White Heat is one such book. Since it was originally produced in 1990, it has gone on to become one of the most enduring classic cookbooks of our time.
”Den här boken är inte bara min kärleksförklaring till renen, naturen och det sydsamiska köket. Den är också mittsätt att återupprätta min farmor och alla andra samer i den generationen som berövades möjligheten att vara stoltaöver sina kunskaper om naturen, sin kultur, sitt språk och sitt ursprung. Boken är även en hyllning till min mormorsom lärde mig självhushållningens grunder.
Hemmet blir restaurang några timmar i veckan. Hemma hos-restaurangen davidathome ligger på ön Tranholmen. Här serveras mat och dryck på hög nivå. Kocken och sommeliern David Enmark ger en inblick i hur det är att driva krog på ö där årets skiftningar styr maten och livet. Du bjuds också på inspiration, metoder och recept. David kom trea i Kockarnas Kamp 2020 bland Sveriges främsta kockelit.
På Valborgsmässoafton 1997 öppnade Thörnströms Kök i Göteborg. Ett kvarts sekel senare stängde restaurangen. Det här är historien om en fine dining-restaurang som givit tusentals människor kulinariska högtidsstunder och minnen för livet.Under tre decennier får vi följa det hårda, men passionerade arbetet bakom scenen på en stjärnkrog. Boken innehåller också recept från med Håkans favoritråvaror.
Gourmet restaurateur and vegan food expert Miyoko Schinner shares her secrets for making homemade nondairy cheeses that retain all the complexity and sharpness of their dairy counterparts while incorporating
nutritious nuts and plant-based milks.
Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt ? mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis.
Få av oss får chansen att sitta igenom en traditionell teceremoni eller kaisekimåltid, men en latte med smak av matcha hittar du snart vart som helst.
Den här boken hjälper dig att fånga
matchastunden fullt ut. Vi ger en grundkurs i historia, traditioner och handlag. Du får recept på veganska smårätter som leder fram till finalen, matchadrycker och -desserter som enligt Renée gör teet rättvisa.
Eat, Run, Enjoy is a recipe book designed for runners at all levels. It features 80 mouthwatering recipes including breakfasts, salads, main meals, snacks, drinks and desserts many of which are vegetarian or vegan, and all designed with busy runners in mind.
Includes insightful interviews with some of the world's best trail and mountain runners, who offer their their nutritional advice
Barbro Hästeskos hushållsbok visar att ett herrgårdshushåll i början av 1700-talet var en hel värld för sig. För adelskvinnan som ledde hushållet var en receptbok där det också ingick råd av olika slag och huskurer oumbärlig.
Med fotografier av Katja Hagelstam.
Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster.
Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivaror (laktos) och vitt socker.
Jamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till d
Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.
Take a bite out of Diana Gabaldon’s New York Times bestselling Outlander novels, the inspiration for the hit Starz series, with this immersive official cookbook from Outlander Kitchen founder Theresa Carle-Sanders!
Ett unikt mat- & tidsdokument från Ingegärd Evanders tid som prästfru i London.
Ingegärd ger glimtar från livet omkring dem. Winston Churchills begravning, Gustav VI Adolfs död och bröllopet mellan Diana och Charles. Det är spännande och ibland överraskande.
Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland.
Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenomspunna sjö. På vår resa runt det kristallklara
vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i stri
Svensk gastronomi – en global succé (spansk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Vill du laga mat i din slowcooker som är fantastiskt god och samtidigt kalorismart?
Då är detta boken för dig! Här hittar du recept för både vardag och fest som är kaloriberäknade samt visar gram och procent av protein, kolhydrater och
fett så du kan ha koll på vad maten innehåller.
En röd bil, en nyfiken skribent och en fotograf som aldrig tröttnar på att försöka få till den ultimata bilden – med de förutsättningarna gav sig Lo Bäcklinder och Rodrigo Paras ut på vägarna för att hitta de bästa smultronställena runt Mälaren.
De hittade överdådiga kakbufféer, surdegspizzor utan motsvarighet och gårdsbutiker som man inte vill lämna för att åka hem igen.
Äntligen! Som vi har väntat och längtat! Nu kommer Food Pharmacys nya och efterlängtade kokbok med 175 av deras allra godaste och mest näringsrika recept från det antiinflammatoriska köket signerade Absolut Food Pharmacy.
I 1,6 & 2,6 miljonerklubbens receptsamling, Minnenas Mat, bjuder 18 välkända artister på sina personliga minnesvärda favoriter. Totalt är det 13 recept med härliga spännande matminnen. Alla artister och fotografer stödjer alzheimerforskning.
Några av de artister som har delat med sig av minnesvärda recept är Lena Olin, Stefan Sauk, Gladys del Pilar, Ola Rapace, Anne-Lie Ryde m fl.
Svensk gastronomi – en global succé (german version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (fransk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
No bake cakes är en värld full av fantastiska växtbaserade recept på sötsaker, varma drycker, smoothie bowls med mera, som håller dig frisk och glad.
Huvudingredienser är nötter, frön, bär och dadlar.
Allt utan gluten, mjölkprodukter och vitt socker.
Boken är skriven av Almira Kuzelj som är grundare till Rawfabrique och har arbetat med raw inom mat och bak i många år.
Att få sätta sig ner efter en lång dag och äta en god middag, kanske tillsammans med familj eller vänner och få dela varandras dag är en underbar upplevelse. Men hur får du till den där middagen som är både variations- och näringsrik, utan att stressa? Alla kan nog relatera till detta och i denna bok guidar jag dig i hur du tillsammans med din slowcooker kan laga underbart god mat som i stort sett
Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (engelsk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (kinesisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Svensk gastronomi – en global succé (arabisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland, mat med inspiration från många kontin
Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.
Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska
Författarna Jenny och Magnus Andersson är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Nu verkar de som kända hälsoprofiler inom sitt område och driver bloggen ”Under vårt tak” där deskriver om kost och hälsa.
Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter.
Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.
Efter två tidigare publicerade succéböcker,
kommer nu paret Jenny & Magnus Andersson
med sin tredje bok, Adventsmys & Glöggfest.
En bok med recept inför hela advents- &
jultiden, allt det goda man kan önska inför
alla advents- och glöggbjudningar.
Ett fyrtiotal recept bl a pepparkaksrutor med choklad och apelsin, grönkålspaj med valnötter, cashewglass med mandel och fikoncrunch.
Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept.
Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.
»Roligt, matnyttigt, massor av tips för dig som funderar på Sveriges roligaste jobb att driva vandrarhem. Många aha-upplevelser och glada skratt även för oss som är i branschen. Sofia har lyckats göra en bok som berättar om många dråpliga äventyr och glädjen i att driva eget blandat med att-göra-listor, mallar, recept mm.
THE VEGANIC GROWER'S HANDBOOK seeks to give the new, amateur and professional gardening enthusiast all the tools and techniques to be successful in vegan-organic methods. Mirroring the gardening year, this manual delineates garden planning to seed-growing in the early season, to garden preparation and transplanting when the weather warms.
Bygg din burgare, baka en pizza, fyll din wrap, dippa, ät och njut!
Nyttiga och goda recept för hela familjen. Allt fritt från gluten, mejerier och vitt socker. Helt enkelt ren & naturlig mat.
Utan bestick är en liten uppmaning och flört till att äta med händerna. Det väcker en primitiv glädje kring maten och skapar samhörighet.
Fake Meat is packed with 125 recipes that will satisfy every kind of meat craving, from a vegan Philly cheesesteak and a basket of wings to a rich, gooey lasagna.
Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran. Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturlig
Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar för alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning och du får många bra tips längs vägen.
Veronica Smedh driver det framgångsrika sommarcaféet Virriga Bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust.
I den här unika kokboken har Malmö Romska Idécenter samlat både husmanskost och festmat ur olika romska kulturer i Sverige.
Det är en trespråkig utgåva, med recept på svenska, lovara och polsk romani.