Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

Smöret smakte jag aldrig : recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar

”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. När sommaren nalkades flyttade boskapen till fäboden för att beta bland grånande stugor och blånande berg. Följ med fäbodjäntan när hon kärnar, ystar och lagar allt från vardagens grova gröt till sommarfesternas saffransostkaka. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma.
I lager
210 kr

Smörgåstårtor och smörrebröd

Garanterad festsuccé, klassiska recept och nya favoriter!

Ingen annan rätt passar bättre på bjudningar, mingel, vid högtider och på buffé. Den kan enkelt förberedas och vara klar vid servering – det ger mer tid till gästerna!

Här finns klassiker med ägg, skaldjur och pepparrot men också spännande nya smaker som asiatiskt med wasabi, veganskt med rostad paprika samt glutenfria

Ej i lager
140 kr

Snowfood : kokbok för hungriga skidåkare

God mat och snö gör oss människor gott. I den här boken får du mycket av båda. Kock och skidprofilen Lindor Wink bjuder på 70 recept för den som vill äta gott före, under och efter en aktiv dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen vid after ski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet- medan vi delar dagens åk med varandra.
I lager
230 kr

Soderberg Cafe

9 i lager
310 kr

Soppa, potage & buljong

En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse.

I lager
249 kr 150 kr

Stefans stora blå

En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk - Stefan Sundström har äntligen gjort en ny bok.

Stefans stora blå är en kokbok som doftar av tång, rödsej och kimchi.
Det är också en berättelse om att kliva av en stund och våga bara vara.
I lager
290 kr

Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier

Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.

Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur

Ej i lager
200 kr 108 kr

Superenkelt veganskt

Enkla och läckra recept till dig som vill äta veganskt men inte vill lägga mycket tid på matlagning. Du behöver bara några få ingredienser och ungefär en kvart i köket.
I lager
150 kr

Svensk gastronomi : en global succé

Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisa­tioner som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Svensk Gastronomi: en global succé (kinesiska)

Svensk gastronomi – en global succé (kinesisk version) riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
I lager
250 kr

Sylta, safta & lägg in : ta vara på naturens skafferi

Förvandla säsongens frukter, bär och grönsaker till sylt och marmelad, smakrika inläggningar, läskande saft och värmande glögg. Här bjuds det på en lång rad härliga recept för dig som gillar att sylta, safta och lägga in. Vad sägs om aroniasylt med lakrits, saltinlagda citroner till den marockanska kycklinggrytan, snabbinlagd gurka (rengjord i tvättmaskinen!) och kanderade rosenblad att garnera

Ej i lager
140 kr

Tapas på svenska

Underbara tapas, baserade på älg, ren, hjort och lax ackompanjerade av såser, marmelader och chutney som är tillagade av skogens skatter. Här finns tapas med räkor, krabba och färsk fisk. Som om inte det vore nog får du också färdiga menyförslag som kan passa vid olika tillfällen: tjejmiddagen, grillfesten, tapas för större sällskap - för att nämna några få. Den här boken representerar det bästa
I lager
130 kr

The new green protein : 20 gröna proteinkällor och 60 enkla, läckra recept

Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The new green protein är en handbok för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen – framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåll

Ej i lager
110 kr

Thörnströms Kök 1997-2021

På Valborgsmässoafton 1997 öppnade Thörnströms Kök i Göteborg. Ett kvarts sekel senare stängde restaurangen. Det här är historien om en fine dining-restaurang som givit tusentals människor kulinariska högtidsstunder och minnen för livet.Under tre decennier får vi följa det hårda, men passionerade arbetet bakom scenen på en stjärnkrog. Boken innehåller också recept från med Håkans favoritråvaror.
I lager
220 kr

Utan bestick

Bygg din burgare, baka en pizza, fyll din wrap, dippa, ät och njut! Nyttiga och goda recept för hela familjen. Allt fritt från gluten, mejerier och vitt socker. Helt enkelt ren & naturlig mat. Utan bestick är en liten uppmaning och flört till att äta med händerna. Det väcker en primitiv glädje kring maten och skapar samhörighet.
I lager
240 kr

Vad varje vegetarian behöver veta

Denna oumbärliga och vackra lilla bok är späckad av allt som alla vegetarianer, flexitarianer, tonårsföräldrar och andra vego-nyfikna behöver veta.
I lager
65 kr

Vegan BBQ : grilla grönt och galet gott!

Finns det något säkrare sommartecken än doften av tändvätska och glödande grillkol? Vi älskar att grilla, men de flesta av oss är inte så fantasifulla när det kommer till vad vi lägger på grillen. Hamburgare, korvar, biffar och kanske något enstaka grönsaksspett för syns skull - känns det igen?

Här är boken för dig som vill inspireras att tänka nytt och framförallt grönt till grillen

I lager
149 kr 110 kr

Vegan på 5 ingredienser

Vegansk mat är lättlagad, god och tillåtande, precis som all mat ska vara! När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser.

Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av kla

I lager
279 kr 180 kr

Vegan smoothies : nyttigt, gott, enkelt

Över 65 delikata växtbaserade smoothies som får dig att må toppen
Växtbaserad diet, eller veganism, inkluderar frukt, grönsaker, baljväxter, säd, fröer och nötter. En fulländad vegandiet är toppen för din hälsa och vetenskapliga studier har visat att veganer löper lägre risk att drabbas av diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck, vilket kan resultera i ökad livslängd.
I lager
65 kr

Vegansk hemkunskap

Det här är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja. Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott”, berättar här om tekniker och råvaror och visar hur du kan använda dem på olika sätt. Recepten är enkla – de innehåller sällan fler än sju ingredienser och är klara på omkring 30 minuter – och precis som i Gustav

I lager
190 kr

Vegansk husmanskost : vardagsrätter, klassiker, högtidsmat

Det finns många positiva saker med att äta växtbaserad mat: det är bra för djuren, naturen och för oss människor. Men steget från att äta maten vi är uppvuxna med till att börja äta mer vegetariskt eller veganskt kanske känns långt. Måste jag sluta äta köttbullar på julafton eller avstå sillen till färskpotatisen på midsommarafton? Nej! I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan

I lager
190 kr

Vegansk snabbmat : streetfood för alla

"Jag är inte vegan själv men brinner för att du skall äta mer grönsaker och att du skall våga prova att laga vegansk comfort food på ett snabbt och enkelt sätt."

2017 lanserade Sebastian Schauermann Taku-Taku, Sveriges första veganska fastfoodkedja och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan efter åtta månader belönades han med flera olika priser däribland Fast food Awards och en n

I lager
249 kr 160 kr

Vegansk streetfood

Mat är njutning och smaken ska vara i centrum. Vi är så glada att få chansen att dela med oss av vår passion för och kärlek till mat. Lamyai och Aidah är systrarna som har tagit lundaborna med storm nu är det din tur att bli hänförd! Till vardags driver de Cashew vegan kitchen i Lund där de erbjuder goda lunchbowls och helt fantastiska veganska bakverk.
Ej i lager
150 kr

Veganska glassar

Oavsett om du redan är vegan eller om du bara är nyfiken på att pröva denna diet så är Veganska glassar en utmärkt guide till olika smarriga glassrecept som inte innehåller några animaliska proteiner. Däremot innehåller de rikligt med växtprotein och massor av andra näringsämnen.
I lager
65 kr

Veganska godsaker : mina bästa recept på bullar, kakor och cheesecakes

Frida Svanberg har på kort tid etablerat sig som "the green queen" när det kommer till bakning. När hon blev vegan insåg hon snabbt att utbudet av veganska bakverk var riktigt uselt, så hon bestämde sig för att göra något åt det. Här handlar det om bakverk där ingredienser som dadlar och avokado är lika förbjudna som ägg och mjölk, Frida vill att alla ska kunna baka tårtor, bullar och kakor som

I lager
279 kr 180 kr

Vegetarisk kinamat varje dag

Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.

I lager
180 kr 98 kr

Vegetariskt

Kan man äta gott även utan kött?
Med våra omväxlande recept från hela världen går det alldeles utmärkt. Här finner du massor av tips på fräscha sallader, innovativa grönsaksrätter, mättande rätter med potatis, ris och pasta samt fiberrik kost baserad på spannmål och baljväxter.
I lager
99 kr 65 kr

Vego & vin : rätt vin till vegetarisk mat

Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter. Till alla recepten finns vintips.
I lager
220 kr

Vego : enkla & goda rätter för alla

Enkla & goda rätter för alla

Jamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till d

I lager
260 kr

Vego på 15 minuter : lättlagat för hela famljen

Enkelt att laga, en fröjd att äta! Här hittar du snabba, goda och gröna rätter lagade från grunden. Härliga grönsaker och råvaror i säsong väcker matglädjen, och med inspirerande, smarta recept som alla gillar går det snabbt att få middagen på bordet. Här finns även tips på vad som är bra att ha hemma i kyl, skafferi och frys och hur man kan minska matsvinnet.

Sätt grönsakerna i ce

I lager
229 kr 160 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!