Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

Vego på 15 minuter : lättlagat för hela famljen

Enkelt att laga, en fröjd att äta! Här hittar du snabba, goda och gröna rätter lagade från grunden. Härliga grönsaker och råvaror i säsong väcker matglädjen, och med inspirerande, smarta recept som alla gillar går det snabbt att få middagen på bordet. Här finns även tips på vad som är bra att ha hemma i kyl, skafferi och frys och hur man kan minska matsvinnet.

Sätt grönsakerna i ce

I lager
229 kr 160 kr

Vegoketo : från frukost till fest

Rickard och Anders har inte bara genomgått en fysisk och mental transformation. De har också via instagram bjudit sina följare på en kavalkad av ketogena bakverk uppblandat med julbord året runt och fredagstacos flera kvällar i veckan. Nu bjuder de dig till bords med sin egen vegoketo receptsamling. Snålt med socker - men njutning i överflöd.
I lager
200 kr

Vegomejerier : gör egen mjölk, smör, ost av nötter, kärnor och gryn

Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smak

I lager
249 kr 160 kr

Vegucated Family Table

Raise happy and healthy plant-powered children with more than 125 family favorite recipes by Vegucated film creator Marisa Miller Wolfson, plant-based chef Laura Delhauer, and parents in the vegan community.  “The Vegucated Family Table comes at a perfect time, when it´s never been more urgent for people to live more in line with their own values.”—Senator Cory
I lager
179 kr 120 kr

Wellness och maten

Ayurveda-inspirerad mat som läkande kraft. I maten vi äter döljer sig så mycket mer än bara det vi förnimmer via smaklökarna och synintrycken. Den här boken gör en djupdykning i matens hälsoeffekter tillsammans med dig som vill äta medvetet och ta hand om det viktigaste du har - din hälsa. Med inspiration hämtad från den gamla indiska läran ayurveda, "läran om livet", beskrivs hur vi bör äta för a
I lager
130 kr

Vélochef i Europa, 80 lokala recept 17 episka cykelturer

¨Cykelkocken¨ ,Henrik Orre, har besökt Mallorca, Girona, Nice och Lombardiet. Henrik lagar läckra och genuina recept baserade på de lokala köken. Han upptäcker vägarna, råvarorna, städerna, landskapet och människorna genom personliga möten med cyklister och de som arbetar inom cykling. Resultatet är nu samlat i 80 genuina recept tillagade i säsong, underhållande cykelberättelser, kartor, packning
3 i lager
170 kr

Velochef in Europe

80 local recipes, 17 epic rides. Henrik Orre visits four destinations equally famous for their cuisine as for their cycling culture; Mallorca, Girona, Nice and Lombardy. A book filled with epic travel stories, route descriptions, maps and portraits of some of the biggest profiles in cycling.
I lager
160 kr

What to eat for how you feel - the new ayurvedic kitchen

This indispensable kitchen companion brings the ancient art of delicious healthy cooking to the twenty-first century with flavors adapted for the contemporary Western palate.   Drawing on her many years of vegetarian cooking, catering, and teaching, in this book Divya Alter explains how to create flavorful meals with seasonal ingredients by applying Ayurvedic principles. With food combinations
Ej i lager
240 kr

Viltköttet : Förberedelser och tillagning

"Viltöttet" är ett mellanting mellan en styckningsbok och receptbok. Hur gör man med köttbiten som ligger där på köksbänken? Boken går igenom vilka bitar av djuret som passar till vad, grundprinciperna för tillagning, eftermörning, saltning, rökning, torkning, inälvor och köttfärs. Här avhandlas också kökshygien, utrustning, knivar och kryddor - inte minst de man kan hämta ur den svenska naturen.
I lager
150 kr

Wokrätter

Upptäck wokens snabba och enkla hemligheter
I lager
55 kr

Välkommen till prästgården på Harcourt Street

Ett unikt mat- & tidsdokument från Ingegärd Evanders tid som prästfru i London. Ingegärd ger glimtar från livet omkring dem. Winston Churchills begravning, Gustav VI Adolfs död och bröllopet mellan Diana och Charles. Det är spännande och ibland överraskande.
I lager
260 kr

Välkommen till Vegoriket

Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, varsamhet och utan pekpinnar guidar dig till en grönare livsstil. Boken innehåller allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middag att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Allt utan animaliska produkter och med mycket smak och variation. Vegansk mat är förvisso ofta nyttig, men även den som gillar gräddigt, krämig

I lager
149 kr 85 kr

Vänskap, böcker & mat : inspiration och recept för bokcirkeln

Tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat. Här har vi samlat de bästa tipsen och läckraste recepten - allt du behöver för att dra igång en egen bokcirkel eller få ny inspiration till den du redan har! Och vi har fått fantastisk hjälp från bokcirklar runt om i Sverige, allt ifrån de som har hållit på i över trettio år till de som har hittat varandra nyligen via Facebook.
I lager
45 kr

Värmande vego : comfort food deluxe

Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid bli

I lager
249 kr 160 kr

Vättern - möten, mat, människor

Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland. Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenomspunna sjö. På vår resa runt det kristallklara vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i stri
Ej i lager
260 kr

Växtbaserat : god och enkel mat för alla

Växtbaserat är den ultimata grundboken i växtbaserad, klimatsmart vegomat. Therese Elgquist visar sin nya växtmodell där alla smaker, texturer och näringsämnen finns med i varje rätt. Du får också veta hur du bygger upp ett växtbaserat basskafferi, samt inspireras av recept och tips på sallader, bowls, hummustallrikar, mackor, gröt, röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
I lager
249 kr 170 kr

Yogamat

Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier. God mat som man mår bra av är ofta väldigt enkel.
I lager
130 kr

Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen

Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla

I lager
279 kr 190 kr

Zero waste i köket : konsten att använda spill, spad och kanter

I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom
ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av
maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid.
Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts
upp är svinnet ett me

I lager
160 kr

Året runt med Virriga Bakverk

Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar för alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning och du får många bra tips längs vägen. Veronica Smedh driver det framgångsrika sommarcaféet Virriga Bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust.
I lager
240 kr

Älg & Co

Goda smaker och kortresta råvaror. Det är den röda tråden genom denna bok, där författare och värdshus ägare Helena Neraal fokuserar på det hon tycker allra mest om, nämligen matlagning baserat på viltkött. Boken bjuder på recept med kött från älg, hjort, rådjur och ren, samt tillbehör baserade på det du kan hitta i skogen såsom bär, svamp och örter, kombinerat med traditionella grönsaker och goda
I lager
140 kr

Äntligen helg : lite vassare, mycket godare

För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.

I sin nya bok Äntligen helg radar han upp 15 fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här

Ej i lager
110 kr 68 kr

Ät din jävel : en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör

Att äta är att leva och Malin Haawind tar maten och livsnjutandet på allvar. Personliga matupplevelser varvas här med experters funderingar och recept som doftar smör och vitlök.

I lager
140 kr

Ät, Spring, Njut

Ät, Spring, Njut är en bok om två passioner: löpning och god mat. Anpassad för löpare på alla nivåer med 80 varierade recept; frukostar, sallader, bröd, huvudrätter, snacks, drycker och efterrätter. Många av recepten är vegetariska eller helt veganska. De är lätt gjorda och välbalanserade, hjälper löpare att nå sina träningsmål och samtidigt äta god och nyttig mat som ger den energi som behövs för
I lager
220 kr

15 Minute Vegan On a Budget

I lager
179 kr 95 kr

5:2 veggie and vegan - delicious vegetarian and vegan fasting recipes to he

Written by the bestselling author of the 5:2 Diet Book, these are delicious and healthy vegetarian and vegan recipes, all under 500 calories, for those wanting to sustain or start the 5:2 diet.
I lager
95 kr

7-Day Vegan Challenge

I lager
149 kr 100 kr

Anis raw food essentials - recipes and techniques for mastering the art of

From the author of "Ani's Raw Food Kitchen" (over 45,000 copies sold) and "Ani's Raw Food Desserts," comes the go-to book for all things raw.
I lager
110 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!