Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

Veganic Grower's Handbook

THE VEGANIC GROWER'S HANDBOOK seeks to give the new, amateur and professional gardening enthusiast all the tools and techniques to be successful in vegan-organic methods. Mirroring the gardening year, this manual delineates garden planning to seed-growing in the early season, to garden preparation and transplanting when the weather warms.
I lager
250 kr

Vegansk hemkunskap

Det här är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja. Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott”, berättar här om tekniker och råvaror och visar hur du kan använda dem på olika sätt. Recepten är enkla – de innehåller sällan fler än sju ingredienser och är klara på omkring 30 minuter – och precis som i Gustav

I lager
190 kr

Vegansk husmanskost : vardagsrätter, klassiker, högtidsmat

Det finns många positiva saker med att äta växtbaserad mat: det är bra för djuren, naturen och för oss människor. Men steget från att äta maten vi är uppvuxna med till att börja äta mer vegetariskt eller veganskt kanske känns långt. Måste jag sluta äta köttbullar på julafton eller avstå sillen till färskpotatisen på midsommarafton? Nej! I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan

I lager
299 kr 190 kr

Vegansk snabbmat : streetfood för alla

"Jag är inte vegan själv men brinner för att du skall äta mer grönsaker och att du skall våga prova att laga vegansk comfort food på ett snabbt och enkelt sätt."

2017 lanserade Sebastian Schauermann Taku-Taku, Sveriges första veganska fastfoodkedja och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan efter åtta månader belönades han med flera olika priser däribland Fast food Awards och en n

I lager
249 kr 160 kr

Vegansk streetfood

Mat är njutning och smaken ska vara i centrum. Vi är så glada att få chansen att dela med oss av vår passion för och kärlek till mat. Lamyai och Aidah är systrarna som har tagit lundaborna med storm nu är det din tur att bli hänförd! Till vardags driver de Cashew vegan kitchen i Lund där de erbjuder goda lunchbowls och helt fantastiska veganska bakverk.
Ej i lager
160 kr

Veganska glassar

Oavsett om du redan är vegan eller om du bara är nyfiken på att pröva denna diet så är Veganska glassar en utmärkt guide till olika smarriga glassrecept som inte innehåller några animaliska proteiner. Däremot innehåller de rikligt med växtprotein och massor av andra näringsämnen.
I lager
65 kr

Veganska godsaker : mina bästa recept på bullar, kakor och cheesecakes

Frida Svanberg har på kort tid etablerat sig som "the green queen" när det kommer till bakning. När hon blev vegan insåg hon snabbt att utbudet av veganska bakverk var riktigt uselt, så hon bestämde sig för att göra något åt det. Här handlar det om bakverk där ingredienser som dadlar och avokado är lika förbjudna som ägg och mjölk, Frida vill att alla ska kunna baka tårtor, bullar och kakor som

I lager
279 kr 170 kr

Vegetarisk kinamat varje dag

Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.

I lager
180 kr 98 kr

Vegetariskt

Kan man äta gott även utan kött?
Med våra omväxlande recept från hela världen går det alldeles utmärkt. Här finner du massor av tips på fräscha sallader, innovativa grönsaksrätter, mättande rätter med potatis, ris och pasta samt fiberrik kost baserad på spannmål och baljväxter.
I lager
99 kr 38 kr

Veggie-lovers sriracha cookbook

A vegan/vegetarian companion to the successful Sriracha Cookbook, featuring 50 inventive, vegetable-based recipes with gluten-free variations.
I lager
130 kr

Vego & vin : rätt vin till vegetarisk mat

Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter. Till alla recepten finns vintips.
I lager
220 kr

Vego : snabbt och enkelt

Vardagsmat som alla gillar! Sveriges mest uppskattade vegoprofil har samlat sina bästa vardagsrecept och bjuder på massor av tips och inspiration. Här finns förslag på veckomenyer med alla veckans måltider som gör det enkelt att bli mer vego, med smarta rätter som ofta räcker till bra lunchlådor eller kan utgöra grund för middagar senare i veckan. Här finns även flera goda, nyttiga frukostalter

I lager
140 kr 100 kr

Vego på 15 minuter : lättlagat för hela famljen

Enkelt att laga, en fröjd att äta! Här hittar du snabba, goda och gröna rätter lagade från grunden. Härliga grönsaker och råvaror i säsong väcker matglädjen, och med inspirerande, smarta recept som alla gillar går det snabbt att få middagen på bordet. Här finns även tips på vad som är bra att ha hemma i kyl, skafferi och frys och hur man kan minska matsvinnet.

Sätt grönsakerna i ce

I lager
229 kr 160 kr

Vegoketo : från frukost till fest

Rickard och Anders har inte bara genomgått en fysisk och mental transformation. De har också via instagram bjudit sina följare på en kavalkad av ketogena bakverk uppblandat med julbord året runt och fredagstacos flera kvällar i veckan. Nu bjuder de dig till bords med sin egen vegoketo receptsamling. Snålt med socker - men njutning i överflöd.
I lager
200 kr

Vegomejerier : gör egen mjölk, smör, ost av nötter, kärnor och gryn

Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smak

I lager
249 kr 160 kr

Vegucated Family Table

I lager
179 kr 120 kr

Wellness och maten

Ayurveda-inspirerad mat som läkande kraft. I maten vi äter döljer sig så mycket mer än bara det vi förnimmer via smaklökarna och synintrycken. Den här boken gör en djupdykning i matens hälsoeffekter tillsammans med dig som vill äta medvetet och ta hand om det viktigaste du har - din hälsa. Med inspiration hämtad från den gamla indiska läran ayurveda, "läran om livet", beskrivs hur vi bör äta för a
I lager
130 kr

Vélochef i Europa, 80 lokala recept 17 episka cykelturer

¨Cykelkocken¨ ,Henrik Orre, har besökt Mallorca, Girona, Nice och Lombardiet. Henrik lagar läckra och genuina recept baserade på de lokala köken. Han upptäcker vägarna, råvarorna, städerna, landskapet och människorna genom personliga möten med cyklister och de som arbetar inom cykling. Resultatet är nu samlat i 80 genuina recept tillagade i säsong, underhållande cykelberättelser, kartor, packning
I lager
170 kr

Velochef in Europe

80 local recipes, 17 epic rides. Henrik Orre visits four destinations equally famous for their cuisine as for their cycling culture; Mallorca, Girona, Nice and Lombardy. A book filled with epic travel stories, route descriptions, maps and portraits of some of the biggest profiles in cycling.
I lager
160 kr

Viltköttet : Förberedelser och tillagning

"Viltöttet" är ett mellanting mellan en styckningsbok och receptbok. Hur gör man med köttbiten som ligger där på köksbänken? Boken går igenom vilka bitar av djuret som passar till vad, grundprinciperna för tillagning, eftermörning, saltning, rökning, torkning, inälvor och köttfärs. Här avhandlas också kökshygien, utrustning, knivar och kryddor - inte minst de man kan hämta ur den svenska naturen.
I lager
150 kr

Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket

Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
I lager
150 kr

Wokrätter

Upptäck wokens snabba och enkla hemligheter
I lager
55 kr

Välkommen till prästgården på Harcourt Street

Ett unikt mat- & tidsdokument från Ingegärd Evanders tid som prästfru i London. Ingegärd ger glimtar från livet omkring dem. Winston Churchills begravning, Gustav VI Adolfs död och bröllopet mellan Diana och Charles. Det är spännande och ibland överraskande.
I lager
260 kr

Välkommen till Vegoriket

Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, varsamhet och utan pekpinnar guidar dig till en grönare livsstil. Boken innehåller allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middag att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Allt utan animaliska produkter och med mycket smak och variation. Vegansk mat är förvisso ofta nyttig, men även den som gillar gräddigt, krämig

I lager
149 kr 85 kr

Vänskap, böcker & mat : inspiration och recept för bokcirkeln

Tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat. Här har vi samlat de bästa tipsen och läckraste recepten - allt du behöver för att dra igång en egen bokcirkel eller få ny inspiration till den du redan har! Och vi har fått fantastisk hjälp från bokcirklar runt om i Sverige, allt ifrån de som har hållit på i över trettio år till de som har hittat varandra nyligen via Facebook.
I lager
45 kr 18 kr

Värmande vego : comfort food deluxe

Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid bli

I lager
249 kr 160 kr

Vättern - möten, mat, människor

Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland. Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenomspunna sjö. På vår resa runt det kristallklara vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i stri
I lager
270 kr

Växtbaserat : god och enkel mat för alla

Växtbaserat är den ultimata grundboken i växtbaserad, klimatsmart vegomat. Therese Elgquist visar sin nya växtmodell där alla smaker, texturer och näringsämnen finns med i varje rätt. Du får också veta hur du bygger upp ett växtbaserat basskafferi, samt inspireras av recept och tips på sallader, bowls, hummustallrikar, mackor, gröt, röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
I lager
249 kr 170 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!