Kategorier

Matlagning och kokböcker

Sortering
Visa per sida

Vättern - möten, mat, människor

Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland. Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenomspunna sjö. På vår resa runt det kristallklara vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i stri
I lager
270 kr

Växtbaserat : god och enkel mat för alla

Växtbaserat är den ultimata grundboken i växtbaserad, klimatsmart vegomat. Therese Elgquist visar sin nya växtmodell där alla smaker, texturer och näringsämnen finns med i varje rätt. Du får också veta hur du bygger upp ett växtbaserat basskafferi, samt inspireras av recept och tips på sallader, bowls, hummustallrikar, mackor, gröt, röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
I lager
249 kr 170 kr

Yogamat

Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier. God mat som man mår bra av är ofta väldigt enkel.
I lager
130 kr

Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen

Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsalla

I lager
279 kr 190 kr

Zero waste i köket : konsten att använda spill, spad och kanter

I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom
ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av
maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid.
Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts
upp är svinnet ett me

I lager
160 kr

Året runt med Virriga Bakverk

Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar för alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning och du får många bra tips längs vägen. Veronica Smedh driver det framgångsrika sommarcaféet Virriga Bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust.
I lager
240 kr

Älg & Co

Goda smaker och kortresta råvaror. Det är den röda tråden genom denna bok, där författare och värdshus ägare Helena Neraal fokuserar på det hon tycker allra mest om, nämligen matlagning baserat på viltkött. Boken bjuder på recept med kött från älg, hjort, rådjur och ren, samt tillbehör baserade på det du kan hitta i skogen såsom bär, svamp och örter, kombinerat med traditionella grönsaker och goda
I lager
130 kr

Äntligen helg : lite vassare, mycket godare

För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.

I sin nya bok Äntligen helg radar han upp 15 fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här

I lager
95 kr 58 kr

Ät dig till ett lägre blodtryck : sänk blodtrycket med rätt kost och en sund livsstil

Vad har musik, promenader, suckar, grönt te och rödbetsjuice gemensamt? Jo, allihop är skonsamma sätt att sänka blodtrycket. Här förklarar Dr. Klasen hur behandlingen av högt blodtryck har förändrats på senare år. Idag vet vi att med en hälsosam livsstil, tillräcklig motion, rätt kost och individuellt anpassad behandling kan alla själva göra något för att sänka sitt blodtryck – utan läkemedel!
I lager
180 kr

Ät din jävel : en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör

Att äta är att leva och Malin Haawind tar maten och livsnjutandet på allvar. Personliga matupplevelser varvas här med experters funderingar och recept som doftar smör och vitlök.

I lager
140 kr

Ät, Spring, Njut

Ät, Spring, Njut är en bok om två passioner: löpning och god mat. Anpassad för löpare på alla nivåer med 80 varierade recept; frukostar, sallader, bröd, huvudrätter, snacks, drycker och efterrätter. Många av recepten är vegetariska eller helt veganska. De är lätt gjorda och välbalanserade, hjälper löpare att nå sina träningsmål och samtidigt äta god och nyttig mat som ger den energi som behövs för
I lager
220 kr

Ätbart : en svinnbra handbok

Ätbart – en svinnbra handbok ger dig användbara råd och recept för att minska ditt matsvinn. Här presenteras även tankeväckande fakta om matsvinnets alarmerande klimatpåverkan och kostnader. Att minska matsvinnet är en av de viktigaste och enklaste sakerna du kan göra för klimatet. Dessutom kan du spara tusentals kronor på att slänga mindre mat.
I lager
230 kr

15 Minute Vegan On a Budget

I lager
179 kr 120 kr

7-Day Vegan Challenge

I lager
149 kr 110 kr

Anis raw food essentials - recipes and techniques for mastering the art of

From the author of "Ani's Raw Food Kitchen" (over 45,000 copies sold) and "Ani's Raw Food Desserts," comes the go-to book for all things raw.
I lager
160 kr

Billigare vardagsmat : smarta och enkla middagstips

Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.

Gör vardagsmaten både billigare och enklare! Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare! Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en br

Ej i lager
130 kr

Bliss Bites - Vegan, Gluten- and Dairy-Free Treats from the Kenko Kitchen

Bliss Bites is a celebration of the taste and flavour sensations that are possible with dairy and refined sugar-free snacks. Kate Bradley, author of bestselling book and successful blog Kenko Kitchen returns with a collection of over 50 gluten-free, vegan and plant-based recipes - some savoury, most sweet, all inventive and delicious.
I lager
110 kr

Cbd & Chill

I lager
190 kr

Easy vegan - simple recipes for healthy eating

Working with the body’s seven chakras (energy centres) is an ancient practice to help attain optimal health and wellbeing. One way to do this is through the foods you eat. From light bites to main meals and Sarah’s wonderful chakra cakes, this book will inspire you to prepare simple meals that will nourish you in a whole new way.
I lager
85 kr

Easy Vegan Baking

Whether you're thinking about going vegan, are a longtime vegan or vegetarian, are egg- or dairy-free, or are simply looking for nutritious treats, Easy Vegan Baking offers delicious sweet and savory options like dairy-free pizza, eggless quiche, brioche rolls, cream puffs, coconut cakes, oreo cheesecake.

Ej i lager
110 kr

Fake Meat

Fake Meat is packed with 125 recipes that will satisfy every kind of meat craving, from a vegan Philly cheesesteak and a basket of wings to a rich, gooey lasagna.
I lager
240 kr

Feed me vegan

I lager
110 kr

Feed Me Vegan: For All Occasions From quick and easy meals to stunning feasts, the new cookbook from bestselling

Lucy Watson is back with more simple, straightforward vegan comfort food to brighten up your mealtimes
Feed Me Vegan: For All Occasions is full of easy recipes for everyday veganism, from a quick, week night pasta to blow-out Sunday feasts.
I lager
160 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!