Eat, Run, Enjoy is a recipe book designed for runners at all levels. It features 80 mouthwatering recipes including breakfasts, salads, main meals, snacks, drinks and desserts many of which are vegetarian or vegan, and all designed with busy runners in mind.
Includes insightful interviews with some of the world's best trail and mountain runners, who offer their their nutritional advice
Lär dig laga grönsaker på elden. Låt maten svärtas ordentligt och njut av de djupa smakerna. Löken blir rejält söt, auberginen får rökig touch och jordärtskockan utvecklar härligt rostade toner.
Att laga vegetariskt över eld är så mycket mer än att lägga grönsaker en stund på grillen. Rotfrukter kan till exempel stoppas direkt i glödande kol, du kan grilla chilipeppar i ett vanligt
Facing heaven innehåller ett 40-tal recept och är en bok för dig som inte har lagat sichuanesisk mat tidigare. Erik Videgård leder dig in i en värld av smaker och upplevelser: Den kittlande smaken av sichuanpeppar i koppärriga mamma Chens tofu eller de umamipackade svarta jästabönorna i två gånger i grytan-fläsk, brutalhettan i röd fisk med chili och
Boken gör det enkelt för den som vill laga en hälsosam och balanserad kost som hela familjen gillar.
Recepten använder välkända basingredienser och till var och en finns även tips för att göra nya varianter av måltiden.
Utsökt och nyttig grön mat för hela familjen
Favoritrecept för både barn och vuxna.
Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.
I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har ma
Omnivore or vegan (or anywhere in between), we’re all looking for memorable, flavorful dishes to cook for ourselves and the people we care about. If those recipes happen to be healthful, nourishing, and friendly to vegetarians and vegans, even better.
Hur kunde den lilla butiken på Gårda rymma alla dessa
varor från hela världen? Varför var Gunnar Gren där och
introducerade olivolja från Italien? Var det verkligen
ransonering på fläsk, ost och ägg i Göteborg 1962?
Varför kom tre ryska kålpråmar uppför Mölndalsån mitt i
vintern?
Denna initierade Göteborgsskildring ger svar på dessa
frågor och på många andra frågor du inte visste att du
ha
Gillis Thalbäck kom tva°a i tv-programmet Sveriges Ma¨sterkock 2017 da¨r han tog tittarna med storm. Efter programmet har Gillis dragit iga°ng en Youtube-kanal som fa°tt en stor och konstant va¨xande fo¨ljarskara. Boken varvar Gillis favoritrecept med hans egen spa¨nnande levnadshistoria och sja¨lvklart mycket bera¨ttelser fra°n inspelningen av tv-programmet.
Älskar du glass? Gör då dina favoritsorter själv! Med över 100 läckra recept i boken är det verkligen ingen konst. Sammetslen gräddglass, uppfriskande fruktsorbet, fjäderlätt yoghurtglass, himmelsk parfait som smälter i munnen och superfräsch granité - här finns något för alla!
Gudomligt god glass på några få ingredienser och utan maskin. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Camilla Hamids glass blandar du snabbt ihop och låter sedan frysen sköta resten. Det kan inte vara lättare att få till en härligt krämig glass med mycket smak! Camilla är känd för att på ett fantasifullt sätt kombinera och förädla recept – vad sägs om till exempel hallongrottsglas
Godsaker Året Runt är en fantastisk kreativ receptbok skapad av Isabella Johansson.
Boken har liksom titeln antyder anpassat recepten för var och en av årets månader. Recepten är förstås noggrant utvalda, för att passa just för den aktuella säsongen. Och givetvis ska det vara lätt att baka också – utförliga beskrivningar och stora resultatbilder återfinns därför för samtliga recept.
Boken riktar
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott.
I den nya kokboken bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon
Potatis är lättlagad, billig och mycket välsmakande mat. Den enkla rotsaken infördes i Europa under 1500-talet, men började odlas först på 1720-talet i Sverige och blev så småningom omtyckt. I många länder är potatisen det mest använda och populära livsmedlet med en smak som passar alla.
Vegoprofilen Mattias Kristiansson och hans sambo Amanpreet Singh Sangha kommer här med en generös introduktion till det vegetariska indiska köket. Här blandas dals, grytor och currys, bröd, paneer, risrätter, street food, chutney, raita och sötsaker. Lägg där till smarta tips på hur du lyckas med äkta indisk mat och du har en komplett bok för alla som älskar indiska smaker.
I boken Green Kitchen at Home presenterar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl den mat de ständigt återkommer till. Här finns de sanna favoriterna, i form av snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar, desserter och frukostar, men även helgens stora middagar med guldkant. De visar hur de bygger sina måltider med omsorg, och avslöjar de hemliga tri
Grön mat är numera en självklarhet i vår matlagning. Nu är det dags att låta grönsakerna spela huvudrollen även på grillen. Grillade grönsaker är nämligen inte längre enbart ett tillbehör – och långt mycket mer än brända lök- och paprikaspett och foliebakad banan.
En grillad grönsak kan vara en matig och läcker huvudingrediens eller ett tillbehör, den kan utgöra basen i en underbar röra e
Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffs Börje Salming är känd för att vara en riktig hårding. I själva verket är han en äkta mjukis. Han trivs som bäst när han får gå hemma i Vaxholm och skrota, vattna blommorna, skjutsa ungar och passa barnbarn. Och han är kung vid grillen. Vi får följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han b
En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.
Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga
Veganmat har länge haft ett oförtjänt rykte om sig att vara nyttigt, men tråkigt. Nu är det dags att slå hål på den myten med kokboken Gröna linjen! Glöm bort pekpinnar och hälsohets och säg hej till veganmat i gåbortkostym.
Att äta mindre kött är bra både för miljön och för hälsan. Men för många är det just proteinet som känns svårt att ersätta när man vill gå över till en mer vegetarisk kost. Den här boken visar det stora utbud av protein som finns i växtriket och hjälper dig på vägen till ett grönare kök.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet.
Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.